Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Stredoškoláci ukázali ako šetriť energiu

Spoločnosť SPRAVBYTKOMFORT, a.s. Prešov pripravila tentoraz súťaž pre stredoškolákov. Myšlienkou súťaže bolo osloviť mladú generáciu a vidieť ako vníma spotrebu energií a dať jej priestor na hľadanie úspor a šetrenia v domácnosti.

Spolu s PSK oslovila 80 stredných škôl v Prešovskom kraji. Do hodnotenia projektov sa zapojila SIEA, ktorá pomohla vybrať 15 najzaujímavejších projektov, ktoré boli v stredu ocenené hodnotnými cenami. Študenti si odniesli notebook, tablet, mobil, MP3, USB kľúče a hry na PC.

Cenu pre najaktívnejšiu školu získalo Gymnázium J. A. Reymana, ktoré pripravilo 60 projektov a prvé miesto patrilo Danielovi Kocanovi zo septimy. Zásluhu na úspešnosti študentov má pani učiteľka PaedDr. Iveta Štefančínová, Ph. D. , ktorá motivovala študentov k vypracovaniu projektov šetrenia energií v domácnosti.

Dva projekty študentov z SPŠ elektrotechnickej v Prešove predviedli priamo počas vyhodnotenia, kde prezentovali model domácnosti a možnosti šetrenia a komunikácie so spotrebičmi na diaľku – cez mobilný telefón.

Počas vyhodnotenia súťaže si študenti zblízka prezreli výrobu tepla a teplej vody pre našich zákazníkov.

Zaujímavé projekty študentov budú počas letných prázdnin vystavené v priestoroch Zábavno-obchodného centra MAX v Prešove.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK