PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13910/oddeleniu_klinickej_onkologie_fakultnej_nemocnice_pomohli_cyklisti.html

Oddeleniu klinickej onkológie fakultnej nemocnice pomohli cyklisti

Cyklistický klub International Bicyclists Slovakia v spolupráci s obcou Ľubovec zorganizovali ešte v polovici júna cyklistické preteky s názvom Giro di Ľubovec.

Výťažok z pretekov v týchto dňoch darovali Oddeleniu klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove.

Podľa hovorkyne nemocnice Renáty Cenkovej sa na pretekoch zúčastnila stovka rekreačných cyklistov a vďaka dobrovoľnému štartovnému sa podarilo vyzbierať sumu 647 eur. Prostriedky využije oddelenie na zlepšenie kvality starostlivosti o hospitalizovaných onkologických pacientov, a to predovšetkým na nákup servírovacích stolíkov, určených pre čiastočne imobilných a imobilných pacientov.

Jeden z organizátorov pretekov Branislav Frk poukázal na to, že vyzbierané peniaze sú o to cennejšie, že ich slovenským pacientom darovali aj cudzinci. International Bicyclist Slovakia je totiž cykloklub založený cudzincami žijúcimi na Slovensku a jeho cieľom sú nielen športové aktivity, ale aj rozvoj spoločenských kontaktov, priateľstva a spolupráce medzi kultúrami.

Podľa slov organizátorov, myšlienka pomáhať športom chorým, bude motívom preteku Giro di Ľubovec aj v roku 2015.

 
5.7.2014 | Autor: TASR | Zdravotníctvo | čítané: 2245 krát