Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Regionálni novinári vystavujú svoje fotky, účasť prisľúbili aj Ukrajinci

V prešovskom Koral klube vystavujú novinári a fotografi svoje profesionálne i amatérske fotografie. Ide o tretí ročník výstavy PRESSOV PAPARAZZI, ktorú organizuje prešovská regionálna kancelária Slovenského syndikátu novinárov.

Výstava vznikla pred šiestimi rokmi a tak sa ujala, že onedlho mala svoje pokračovanie. Jej úspech dokonca zopakovali aj kolegovia z Ukrajiny v Užhorode. Teraz nastal čas aj na tretí ročník. Tento rok tu vystavuje 20 novinárov a fotografov. Sú medzi nimi novinári, ktorí sa nevenujú len fotografii, ale aj profesionálni fotografi“, povedal predseda regionálnej kancelárie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove Michal Frank.

Téma určená nebola, zväčša žurnalisti poslali snímku, ku ktorej majú nejaký citový vzťah. Špeciálnu kolekciu a celú stenu v priestore majú na výstave fotografi Petra Gajdošová a Lukáš Čuchran. Časť priestoru nie je zaplnená fotkami, pretože sa čaká na kolegov z Ukrajiny. Tí síce prisľúbili účasť, no ich fotografie zatiaľ, aj kvôli situácii v ich krajine, do Prešova nedorazili.

Akcia sa koná na počesť organizátora spoločenského a kultúrneho života v Prešove Aliho Korbačku. Ten ju pred šiestimi rokmi inicioval, no v roku 2010 náhle zomrel.

Výstava potrvá minimálne do konca septembra. Ak by sa pridali Ukrajinci, bola by podľa M. Franka predĺžená do konca roka.

Súvisiace články
19.8.2014 Dvadsiatka prešovských novinárov vystavuje svoje fotografie
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK