PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14065/regionalni_novinari_vystavuju_svoje_fotky-_ucast_prislubili_aj_ukrajinci.html

Regionálni novinári vystavujú svoje fotky, účasť prisľúbili aj Ukrajinci

V prešovskom Koral klube vystavujú novinári a fotografi svoje profesionálne i amatérske fotografie. Ide o tretí ročník výstavy PRESSOV PAPARAZZI, ktorú organizuje prešovská regionálna kancelária Slovenského syndikátu novinárov.

Výstava vznikla pred šiestimi rokmi a tak sa ujala, že onedlho mala svoje pokračovanie. Jej úspech dokonca zopakovali aj kolegovia z Ukrajiny v Užhorode. Teraz nastal čas aj na tretí ročník. Tento rok tu vystavuje 20 novinárov a fotografov. Sú medzi nimi novinári, ktorí sa nevenujú len fotografii, ale aj profesionálni fotografi“, povedal predseda regionálnej kancelárie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove Michal Frank.

Téma určená nebola, zväčša žurnalisti poslali snímku, ku ktorej majú nejaký citový vzťah. Špeciálnu kolekciu a celú stenu v priestore majú na výstave fotografi Petra Gajdošová a Lukáš Čuchran. Časť priestoru nie je zaplnená fotkami, pretože sa čaká na kolegov z Ukrajiny. Tí síce prisľúbili účasť, no ich fotografie zatiaľ, aj kvôli situácii v ich krajine, do Prešova nedorazili.

Akcia sa koná na počesť organizátora spoločenského a kultúrneho života v Prešove Aliho Korbačku. Ten ju pred šiestimi rokmi inicioval, no v roku 2010 náhle zomrel.

Výstava potrvá minimálne do konca septembra. Ak by sa pridali Ukrajinci, bola by podľa M. Franka predĺžená do konca roka.

 
21.8.2014 | Autor: TASR | Spoločnosť | čítané: 2911 krát