Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Baláž s "odrôtovanou" sánkou pripravený nastúpiť

Generálkou prvoligových hokejistov HK VTJ Farmakol Prešov na utorňajší ostrý súťažný štart bude dnešné stretnutie na ľade extraligového Liptovského Mikuláša. V drese hosťujúceho tímu sa po dlhšej odmlke možno objaví jeden z najskúsenejších prešovských hráčov Jaroslav Baláž. Čo spôsobilo jeho pauzu?

"Zranenie. V prvom prípravnom stretnutí v Martine skončil puk na mojej tvári a odniesla si to zlomeninou sánka. Museli mi ju potom zafixovať. Tým pádom som nemohol poriadne otvárať ústa. Týždeň som mal od hokeja absolútny pokoj a vlastne si zvykal na komplikované prijímanie potravy. V druhom týždni maródky som začal trochu posilňovať a postupne sa vrátil na ľad. Pravda, trénovať som naplno nemohol. Dýchalo sa mi ťažko, pri väčšej záťaži mi chýbal dostatok vzduchu. Vlastne som len zľahka korčuľoval. Až tento pondelok mi primár stomatochirurgického oddelenia prešovskej nemocnice MUDr. P. Biroš mi drôty odstránil, takže ako počujete, rozprávam už bez akýchkoľvek problémov. Ústa môžem pootvoriť naplno, čiže rovnako idem aj v tréningovom procese."

Ako je to s vašim štartom v dnešnej generálke na Liptove. Ste pripravený nastúpiť?

"Ja by som aj bol. Uvidím, čo však na to povie tréner J. Šterbák, či je vhodné ísť po zápasu po necelom týždni stopercentnej prípravy."

Keďže dlhší čas ste na ľade iba korčuľovali, mohli ste pozornejšie vnímať zmeny, ktorých v porovnaní s vlaňajšou sezónou sa v tíme Farmakolu udialo dosť. Ako hráč, ktorý si toho v Prešove pamätá dosť, myslíte, že k lepšiemu?

"Rozhodne. Ak nerátam dorastencov, tak v minulej sezóne nás bolo vari dvanásť. S dneškom, keď v podstate máme päť pätiek, neporovnateľný stav. Je skrátka z čoho vyberať. Navyše prišli ostrieľaní borci I. Liba, R. Pucher, do obrany R. Čop a z Trenčína má ešte prísť V. Sabol. Minulú sezónu sme iba "prečkali". Teraz máme vyššie ambície. Chceme skončiť v konečnej tabuľke do druhého postupového miesta."

Prešovskí tréneri sa netaja konštatovaním, že konkurencia, najmä v útočných formáciách je len a len na prospech tímu. Nik vraj nemá v zostave miesto vopred vyárendované. Ani vy?

"Samozrejme, všetci cítime, že o miesta sa musíme zdravo pobiť. Aj preto som ako som mohol, začal prípravu zo všetkých síl. Aby som poprípade stihol už prvý prvoligový zápas v Nitre."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK