Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Baláž s "odrôtovanou" sánkou pripravený nastúpiť

Generálkou prvoligových hokejistov HK VTJ Farmakol Prešov na utorňajší ostrý súťažný štart bude dnešné stretnutie na ľade extraligového Liptovského Mikuláša. V drese hosťujúceho tímu sa po dlhšej odmlke možno objaví jeden z najskúsenejších prešovských hráčov Jaroslav Baláž. Čo spôsobilo jeho pauzu?

"Zranenie. V prvom prípravnom stretnutí v Martine skončil puk na mojej tvári a odniesla si to zlomeninou sánka. Museli mi ju potom zafixovať. Tým pádom som nemohol poriadne otvárať ústa. Týždeň som mal od hokeja absolútny pokoj a vlastne si zvykal na komplikované prijímanie potravy. V druhom týždni maródky som začal trochu posilňovať a postupne sa vrátil na ľad. Pravda, trénovať som naplno nemohol. Dýchalo sa mi ťažko, pri väčšej záťaži mi chýbal dostatok vzduchu. Vlastne som len zľahka korčuľoval. Až tento pondelok mi primár stomatochirurgického oddelenia prešovskej nemocnice MUDr. P. Biroš mi drôty odstránil, takže ako počujete, rozprávam už bez akýchkoľvek problémov. Ústa môžem pootvoriť naplno, čiže rovnako idem aj v tréningovom procese."

Ako je to s vašim štartom v dnešnej generálke na Liptove. Ste pripravený nastúpiť?

"Ja by som aj bol. Uvidím, čo však na to povie tréner J. Šterbák, či je vhodné ísť po zápasu po necelom týždni stopercentnej prípravy."

Keďže dlhší čas ste na ľade iba korčuľovali, mohli ste pozornejšie vnímať zmeny, ktorých v porovnaní s vlaňajšou sezónou sa v tíme Farmakolu udialo dosť. Ako hráč, ktorý si toho v Prešove pamätá dosť, myslíte, že k lepšiemu?

"Rozhodne. Ak nerátam dorastencov, tak v minulej sezóne nás bolo vari dvanásť. S dneškom, keď v podstate máme päť pätiek, neporovnateľný stav. Je skrátka z čoho vyberať. Navyše prišli ostrieľaní borci I. Liba, R. Pucher, do obrany R. Čop a z Trenčína má ešte prísť V. Sabol. Minulú sezónu sme iba "prečkali". Teraz máme vyššie ambície. Chceme skončiť v konečnej tabuľke do druhého postupového miesta."

Prešovskí tréneri sa netaja konštatovaním, že konkurencia, najmä v útočných formáciách je len a len na prospech tímu. Nik vraj nemá v zostave miesto vopred vyárendované. Ani vy?

"Samozrejme, všetci cítime, že o miesta sa musíme zdravo pobiť. Aj preto som ako som mohol, začal prípravu zo všetkých síl. Aby som poprípade stihol už prvý prvoligový zápas v Nitre."

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK