PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14189/rekonstrukcia_ms_jurkovicova_sa_rodicom_nepozdava-_chyba_zateplenie.html

Rekonštrukcia MŠ Jurkovičova sa rodičom nepozdáva, chýba zateplenie

Rodičia detí z najväčšej materskej školy (MŠ) v Prešove na Jurkovičovej ulici sa síce tešia, že v škôlke po minuloročnej a tohtoročnej rekonštrukcii nie je azbest a sú vymenené aj okná, stále však očakávajú, že sa zateplí a opraviť by podľa nich bolo potrebné aj zatekajúcu strechu.
(foto: FB)
(foto: FB)

Primátor im prisľúbil, že zateplenie by mohlo prísť na rad v budúcom roku. Či to tak naozaj bude nevedia, pretože aj na odstránenie azbestu a nové okná čakali podľa ich slov niekoľko rokov.

Podľa členky Rady školy Ingrid Janákovej je nezmyselné, že sa tento rok urobila oprava na 30 percentách fasády a vymaľovali sa vonkajšie obvodové múry, ak už v budúcom roku príde na rad aj zateplenie. Pýtajú sa tiež, prečo bolo z procesu verejného obstarávania zateplenie vyčiarknuté, keď zámerom celej opravy bola práve energetická úspora.

Nedá sa šetriť na energii, keď máme vymenené iba okná a neurobí sa zateplenie. Nehovoriac o streche, ktorá bola opravovaná len z vlastných nákladov škôlky, ktoré neboli veľké a hrozí, že v zime bude zatekať znova“, uviedla Janáková.

Ďalšia mamička Katarína Robová upozornila na to, že problémom je aj chýbajúce oplotenie a rozbitý chodník na školskom dvore. Do areálu škôlky v noci chodia bezdomovci, mladí piť i zabávať sa. Ráno je po nich spúšť, na ktorú sa musia pozerať nielen rodičia, ale hlavne deti. O problematickom chodníku, kde je úplne roztrúsený asfalt, vraj informovala primátora už pred dvomi rokmi.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, mesto Prešov dalo v tomto roku na rekonštrukciu škôlok najviac financií na Slovensku – 4,5 milióna eur. „Škôlky sa však nemôžu deliť na veľké a malé, pretože všade chodia prešovské deti. Na opravu tejto budovy bolo vyčlenených najviac financií – 478.200 eur. V rámci tejto sumy sa urobili nevyhnutné opravy, vymenili sa okná, boletické panely, kolititové steny, opravila sa vonkajšia omietka. Nestačilo to však na strechu a zateplenie. To sa urobí v budúcom roku, teda celá budova bude zrekonštruovaná už čoskoro“, uzavrela.

 
25.9.2014 | Autor: TASR | Mesto Prešov | čítané: 6855 krát