PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14574/skupina_papyllon_rozsiruje_svoje_teritorium-_ma_nove_ep_a_klip.html

Skupina Papyllon rozširuje svoje teritórium, má nové EP a klip

Mladá slovenská formácia Papyllon vydaním svojho EP Sink or Swim a klipu k skladbe Harmful uzatvára jednu autorskú etapu.

Päťskladbové EP Sink or Swim odkazuje na to, čím si Richard, Lukáš, Jakub a Bohuš za posledné obdobie prešli, je energické a zároveň citlivé, tak, ako to Papyllon vie publiku podať aj na svojich koncertoch.

Hneď prvá skladba Harmful dostala nový klip, o ktorom viac povedal Bohuš: "Harmful sme natáčali v Galérii Tvorivého Dizajnu (Creative Design Gallery) u nás v Prešove. Za kamerou stál náš kamarát Vlado Fabian a pred kamerou my."

V klipe k Harmful môžu fanúšikovia vidieť mierne pesimistické predstavy Papyllonu: "Celková atmosféra klipu je pochmúrnejšia a temnejšia, presne tak, ako sme si to k tejto pesničke predstavovali. Kľúčovým slovom je teritórium, ” popisuje zámer Bohuš.

Po prvom nakopnutí skladbou Harmful pokračuje EP s názvom Sink or Swim pokojnejšou rovnomennou piesňou - Sink or Swim, nasleduje Second Minute a dobre známy singel Waves, ku ktorému pred časom taktiež vznikol klip. Marble pred záverom opäť pomaly dostáva atmosféru do výšok.

"Názov pre EP Sink or Swim som pôvodne vybral z estetického dôvodu, ako takú slovnú hračku. Neskôr som v tom našiel hlbší zmysel. Bolo to v čase, keď sme v kapele, ale aj v našich osobných životoch robili veľa rozhodnutí, ktoré nás okresali do dnešnej podoby, ” približuje Bohuš a k Sink or Swim uvádza: "Text piesne je kontrastný, poukazuje na fakt, že všetko má dve strany, ktoré je potrebné poznať. Len tak môže byť rovnováha.“

"EP sme nahrávali v štúdiu Umpax, pod taktovkou Martina Migaša, ktorý na ňom odviedol kus skvelej práce. EPčko berieme ako míľnik v našej tvorbe, pretože ním uzatvárame jednu kapitolu, teraz je už čas na novú, " dodáva Bohuš.

Papyllon chce do leta stihnúť odohrať klubové koncerty a v lete vyraziť na festivaly. Momentálne nahráva demá na album, ktorý vyjde približne o rok.

Sink or Swim EP https://papyllon.bandcamp.com/
Nový klip Harmful https://www.youtube.com/watch?v=QPnfz0xpygA
Facebook https://www.facebook.com/papyllonband

Foto: Ryon

 
4.3.2015 | Kultúra a voľný čas | čítané: 2075 krát