PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/146/domaca_prvoligova_premiera_s_martinom.html

Domáca prvoligová premiéra s Martinom

Druhým kolom pokračuje počas víkendu prvoligová súťaž hádzanárov. Po prvýkrát v tejto sezóne sa v ňom predstavia hráči MHK Tatran VTJ Prešov na domácej pôde. V hale na Baštovej ulici privítajú v sobotu o 16.30 hodine HK ŽŤS Martin, teda súpera, ktorý v prvom kole vyhral o jediný gól doma nad Bardejovom.

Zverenci trénera Gabriela Káňu však budú favoritom. Do tejto roly ich stavia nielen výrazné víťazstvo 27:20, ktoré dosiahli v prvom kole v Trnave, ale aj fakt, že Martinčania patria ku priemeru súťaže, v minulom roku si neúspešne merali sily s rezervou Tatrana. Zelenobieli si budú musieť dať predovšetkým pozor na strelca Dadíka, ktorý hrával pred časom extraligu v Považskej Bystrici. Na lavičke Tatrana určite budú chýbať dvaja zranení, zhodou okolností, dve spojky - Martin Amrich a Vladimír Klauzer.

Pomaly sa rozbiehajú aj mládežnícke súťaže. V predzápasoch v sobotu nastúpia o 10. hodine starší a o 12. hodine aj mladší dorastenci Tatrana vo svojich prvoligových súťažiach proti rovnakému súperovi, HAK Zempmilk Michalovce.

 
8.9.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 2756 krát