Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Jar neobíde ani prešovský EkoPark

S príchodom jari sa prebúdza príroda aj v prípade EkoParku Holá Hora, navyše rodinka prešovských zvierat sa tieto dni dokonca rozrástla o tri jahniatka.

Návštevnici EkoParku Holá Hora sa tak aj túto sezónu môžu tešiť na zvieratká a areál, ktorý ponúka zaujímavé možnosti pre voľnočasové aktivity.

Alexander, Albín a Anežka sú mená nových členov prešovskej rodinky zvierat v EkoParku Holá Hora, ktorý v rámci oteplenia a slnečných dní vychádza svojim návštevníkom v ústrety a od zajtra mení otváracie hodiny v rámci jarnej sezóny.

V predchádzajúcom roku sa v EkoParku diali väčšinou rekonštrukčné a stavebné práce slúžiace pre jeho zveľadenie, keďže areál bol značne zanedbaný. Tieto práce už má podľa slov Jozefa Višňovského, riaditeľa TSmP, a.s. celý areál za sebou a v najbližšom období sa začne s výsadbou zeleninových a kvetinových záhonov, výsadba ovocných kríkov a pod. "Počas zimy pribudli aj nové prírastky - tri jahniatka, príchod na tento svet sa očakáva aj u kozliatok. Radi by sme rozšírili chov aj o králiky, ktoré by sme počas jarných a letných mesiacov dávali von na trávu, aby k nim mali deti voľný prístup, " uviedol riaditeľ.

Na najbližšie obdobie sú plánované aj rôzne akcie pre deti MŠ a ZŠ nielen z Prešova, ale aj širokého okolia, dokonca areál navštívia aj deti Základnej školy vo Svite. 9.5.2015 bude v EkoParku prebiehať známe podujatie, a to Míľa pre mamu v spolupráci s MsÚ a Úniou materských centier. Počas leta sa plánuje aj spoločná akcia s OZ TOLAMIR v spolupráci s OZ Sociálny Prešov, uskutoční sa spoločný program pre detičky aj so zdravotným postihnutím.

Otváracie hodiny od 14.3.2015:

Pondelok: 10:00 – 15:00 h
Utorok až Piatok: 9:00 – 15:00 h
Sobota, Nedeľa: 9.00 – 15.00 h
Viac na: www.tsmp.sk a www.ekoparkpo.sk

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK