Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovský kraj hľadá najkrajšie fotografie jeho krás

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska hľadá najkrajšie fotografie Prešovského kraja. Prostredníctvom fotografickej súťaže Choď a foť chce ukázať miesta, ktoré môžu zaujať turistov a zdôrazniť turistický potenciál regiónov.

Zábery bude hodnotiť aj známy fotograf Ján Štovka.

Máme množstvo prírodných, kultúrnych aj historických zaujímavostí, ktoré lákajú turistov a, samozrejme, i fotografov. Fotosúťaž má ukázať tie miesta, ľudí a okamihy, ktoré fotografov zaujali a sú pre nich výnimočné. Aj takto môžeme verejnosti ukázať krásy kraja a lákať ich na návštevu“, predstavil zámer súťaže riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Do súťaže sa môžu zapojiť amatérski aj profesionálni fotografi. Spoločným motívom sú krásy a zaujímavosti severovýchodného Slovenska, teda Prešovského kraja. Súťaž začína v piatok (20.3.), v deň, keď dôjde k čiastočnému zatmeniu Slnka a koniec je naplánovaný na 5. september 2015.

Víťazov vyberie odborná porota, ktorej predsedom bude známy fotograf Ján Štovka. Hodnotiť budú fotografie v kategóriách príroda, ďalšou je kultúra, tradície a história, tiež v kategórii šport i športové aktivity a kategórii Black & white.

Svojho favorita vyberú i fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na sociálnej sieti. Fotografie uvidí verejnosť na sociálnych sieťach a na propagačných materiáloch. Pre víťazov sú pripravené aj iné zaujímavé ceny. Súťažné zábery musia byť nasnímané na území Prešovského kraja v časovom rozpätí od 1. januára do 5. septembra 2015.

Pre fotografa je Prešovský kraj určite najkrajší - od prírody, cez ľudí, pamiatky. Na takom malom území je tu toho veľmi veľa“, zhodnotil fotografické možnosti kraja Ján Štovka, ktorý má na konte mnoho ocenení.

Súťažiaci môže zaslať do súťaže maximálne päť fotografií mailom na marketing@severovychod.sk alebo poštou na adresu KOCR Severovýchod Slovenska. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční na oslavách Svetového dňa cestovného ruchu 26. septembra v Levoči.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK