PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14621/vysoke_tatry_ocami_studentov.html

Vysoké Tatry očami študentov

Oblastná organizácia cestovného ruchu Vysoké Tatry – Podhorie v spolupráci so Združením cestovného ruchu Vysoké Tatry vypísali literárnu súťaž pre študentov slovenských stredných škôl.

V žánroch poviedka a esej majú študenti možnosť pretaviť svoje vnímanie našich veľhôr do literárnej podoby.

Výsledkom práce tých najlepších budú nielen vecné ceny, či víkendový pobyt, ale aj zaradenie najlepších prác do pripravovanej publikácie známeho fotografa Milana Kapustu „Čierno-biele Tatry“, ktorej prezentácia sa uskutoční v rámci Svetového dňa cestovného ruchu na konci septembra.

Riaditeľka ZCR Vysoké Tatry Ing. Lucia Dubielová zámer bližšie objasňuje takto: „Rok 2015 je rokom významných okrúhlych jubileí Vysokých Tatier. Pred 450 rokmi sa uskutočnil prvý opísaný výlet do horského prostredia Vysokých Tatier, pred 400 rokmi zase prvý opísaný výstup na tatranský štít. Sú tu aj ďalšie výročia, čo nás inšpirovalo k tomu, že sme v spolupráci s OOCR Vysoké Tatry – Podhorie pripravili projekt „Rok Tatier“. Pozornosť mladých ľudí chceme pritiahnuť aj prostredníctvom literárnej súťaže. K propozíciam sme načrtli aj niekoľko tém a námetov, pričom spracovanie viacerých umožňuje aj kritický pohľad.“

Uzávierka súťaže je 15. mája 2015. Potom bude nasledovať práca odbornej poroty, v ktorej sú zastúpení viacerí odborníci z oblasti literárnej vedy a publicistiky.

 

Prílohy

literarna_sutaz_-_propozicie.pdf
pdf
327,1 kB
19.3.2015 | Autor: Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry | Tip na výlet | čítané: 1548 krát