Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Dobré zo Slovenska vyhlasuje súťaž pre kapely. Výhrou je nahratie albumu

Je tu nová autorská súťaž určená pre interpretov a kapely, ktoré chcú nahrať vlastné pesničky a vydať album. Nezáleží na tom, či už má kapela vydané demo, EP alebo niekoľko dlhohrajúcich platní. Vďaka súťaži kapiel Dobré zo Slovenska nahrá víťaz album s desiatimi skladbami v profesionálnom štúdiu Umpax v Prešove.

Stačí poslať jednu vlastnú pesničku a v semifinále počítať s tým, že kapela zhudobní pre semifinále vopred daný text od renomovaného slovenského textára na tému "dobré zo Slovenska". V úvodnej fáze, ktorá momentálne prebieha, sa prihlasujú kapely prostredníctvom formulára na stránke sutazkapiel.dobrezoslovenska.sk. Prihlasovanie trvá do 10. apríla.

Každý záujemca by mal poslať jednu vlastnú pesničku, fotografiu a pripojiť krátke bio. Od polovice apríla až do začiatku mája budú súťažiaci získavať hlasy fanúšikov. „Desať fanúšikovsky najúspešnejších kapiel alebo interpretov dostane následne za úlohu zhudobniť text od renomovaného slovenského textára. Samotný text sa bude niesť v pozitívnom zmysle, keďže chceme zviditeľniť a odmeniť nielen dobré kapely zo Slovenska, ale aj poukázať na niektoré veci, ktoré v našej krajine stoja za to“, uviedol pre médiá riaditeľ súťaže Miro Hruška zo spoločnosti Dobré zo Slovenska, ktorá súťaž organizuje.

Možnosť zabojovať o bezplatné nahrávanie albumu už krátko po vyhlásení súťaže vzbudila záujem u slovenských hudobníkov. „Momentálne je prihlásených štrnásť kapiel. Súťaž organizujeme preto, lebo spoločnosť Dobré zo Slovenska chápe svoju značku nielen ako názov, ale aj ako poslanie zastrešiť všetko dobré, čo na Slovensku máme a medzi tieto záležitosti neodmysliteľne patrí hudba aj mladé talenty. Ja osobne chápem muziku ako prejav emócií a vyznania toho, čo interpret cíti a prežíva“, pozýva Hruška slovenských hudobníkov do súťaže. Ďalšími cenami sú natáčanie videoklipu a víkendový pobyt pre celú kapelu v Aqua City Poprad. Mená víťaza sa verejnosť dozvie 28. júna.

Priebeh súťaže:
18. marca -10. apríla - prihlasovanie
13. apríla - 8. mája - hlasovanie fanúšikov
18. mája - 14. júna - TOP 10 s pesničkou na text slovenského textára
28. júna - vyhlásenie víťaza

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK