PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14668/hello_nyiregyhaza.html

Helló Nyíregyháza

Oživenie partnerských vzťahov naberá reálne kontúry.

Pri príležitosti významnej akcie nášho družobného mesta zabezpečil Prešov pre svojich obyvateľov autobus, čím sa Prešovčanom ponúka zažiť atmosféru maďarského vítania jari priamo na podujatí Helló Nyíregyháza.
Pozvanie bolo prijaté

Pri poslednej návšteve Prešova primátor Nyíregyházy Ferenc Kovács spolu s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou konštatovali, že naše partnerské mestá sa navzájom môžu inšpirovať o.i. aj v oblasti cestovného ruchu. „Nyíregyháza je vzdialenosťou jedným z našich najbližších partnerských miest. Pre nás je toto mesto inšpiratívne hlavne v spôsobe, akým pristupuje k rozvoju cestovného ruchu, “ skonštatovala v marci Andrea Turčanová. Ferenc Kovács tieto slová potvrdil s presvedčením, že "by bolo dobré, keby sa aj ľudia z nášho bratského mesta predstavili na našich námestiach a rozvírili tak stojaté vody spolupráce, " vyjadril sa primátor s poznámkou, že v ostatných rokoch sa spolupráca oboch miest obmedzila len na školský šport.
Spolupráca sa tak pozvaním na jednu z nyíregyházskych hlavných podujatí oživuje. Akcia s názvom Helló Nyíregyháza sa uskutočňuje každoročne posledný aprílový piatok, kedy je mesto plné atrakcií pre ľudí bez rozdielu veku, ktorí sa na seba navzájom usmievajú, úctivo zdravia a rozdávajú si pozdravné toliare, vlani ich takto rozdali 47 000. "Zároveň sme tiež vytvorili Guinnessov rekord v počte tancujúcich zumbu na jednom mieste, keď ich prišlo viac ako šesť tisíc, " predstavil Ferenc Kovács podujatie, na ktoré v tomto roku pozval aj Prešovčanov i primátorku osobne.

Toto pozvanie sme prijali a pri tejto príležitosti sa budú môcť Prešovčania zúčastniť na podujatí Helló Nyíregyháza priamo v centre nášho partnerského mesta. "Zabezpečili sme preto autobus aj pre obyvateľov nášho mesta a tak budeme môcť spoločne zažiť atmosféru jedného z obľúbených nyíregyházskych akcií, " povedala primátorka, ktorá týmto autobusom pocestuje spoločne s prihlásenými záujemcami.

Prihlásiť sa je možné v termíne od 8. apríla do 17. apríla v Mestskom informačnom centre.
V prípade naplnenia kapacít (49 ľudí) je odchod plánovaný 24. apríla o 7:00 h (odchod z Nyíregyházy o 17:00 h). Cena pre 1 osobu je 10 eur.

Ako to vyzeralo na Helló Nyíregyháza 2014: http://www.nyiregyhaza.hu/ma-hello-nyiregyhaza

 
2.4.2015 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. | Tip na výlet | čítané: 1950 krát