PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/147/bojovnost_musi_byt_samozrejmost.html

Bojovnosť musí byť samozrejmosť

V sobotu o 18. hodine dá rozhodca Hriňák povel k otvoreniu stretnutia ôsmeho kola futbalovej Mars superligy FC Tatran Prešov - MŠK SCP Ružomberok. Určitou pikantériou tohto súboja bude i fakt, že dresy Liptákov momentálne obliekajú traja futbalisti, ktorí nie tak dávno pôsobili v prešovských farbách.

Brankár Jakubech, obranca M. Urban i záložník Fabuľa. Či však menovaní vybehnú na dôverne známy trávnik, je už výhradne záležitosťou ružomberského kormidelníka Róbetra Paldana.
Faktom na druhej strane je, že náprotivná lavička má starostí, koho poslať na ihrisko nepomerne viac. Hlinka s Drobňákom odcestovali na olympiádu, ďalších trápia zranenia, nuž tréneri zeleno - bielych M. Komanický a V. Gombár museli siahnuť do rezervy. Ako sa popri omladine z béčka Tatrana cítil v prípravnom zápase s Ličartovcami jeden z najskúsenejších Prešovčanov Rastislav Ďorď?

"Kto sa bol na utorňajšie prípravné stretnutie pozrieť, videl v akom zložení sme hrali. I keď sme vyhrali, bolo evidentne cítiť ako improvizujeme. Darmo, odchody i zranenia urobili svoje. A aj každý súdny fanúšik isto uzná, že z večera do rána zabudovať niekoľko nových hráčov, nie je predsa možné. Hlavne ak máme čeliť súperovi nabitom zvučnými menami, ktorý navyše stále ešte zbrojí. Treba len dúfať, že niektorí moji spoluhráči sa do začiatku zápasu s Ružomberkom stihnú dať zdravotne ako tak dokopy, lebo mladí futbalisti sú síce možno šikovní, no zaradiť do zostavy trebárs šiestich naraz, bolo by príliš riskantné."

Aj keď Liptáci sa na rozdiel od Šarišanov pred začiatkom sezóny výrazne posilnili, nepredpokladáme, žeby ste na domácom ihrisku, hoc aj v okyptenom zložení, predali svoju kožu lacno...

"To v žiadnom prípade! Je jedno v akej zostave na trávnik vybehneme. Vyhrať potrebujeme, ale predovšetkým chceme. K tomu nás tréneri celý týždeň viedli."

Absenciu kľúčových hráčov mali by ste nahrádzať dnes zvýšenou bojovnosťou?

"Nie doslova. Bojovnosť musí byť predsa samozrejmosťou v každom zápase. Ak sa všetci príkladne vložíme do zápasu, som presvedčený, že i diváci ostanú na našej strane, povzbudia nás a na oplatu im ukážeme maximum zo svojho futbalového umenia. Samozrejme, so šťastným a úspešným našim koncom."

Ružomberčania získali nedávno košického kanoniera Oravca, ktorý v ostatnom čase čo čoho kopne, to skončí v súperovej sieti. Značná ťarcha teda bude dnes spočívať na zadných radoch Tatrana. Viete už, kto dostane najnebezpečnejšieho strelca hostí na starosť, na čo sa v defenzíve predovšetkým upriamiť?

"Z našich taktických zámerov by som nerád niečo prezrádzal, no hádam nepoviem žiadne tajomstvo, že kanoniera Liptákov dostanem pod dohľad práve ja."

 
8.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2370 krát