Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Dobrý festival otvorí leto v Prešove

Už tradične otvorí leto v Prešove Dobrý festival. Deviaty ročník tohto multižánrového podujatia sa uskutoční v dňoch 19. -20. júna. Po troch rokoch sa z prešovského amfiteátra sťahuje do areálu prírodného kúpaliska Delňa.

(ilustračné foto: smARTin)
(ilustračné foto: smARTin)

V ponuke tohtoročného Dobrého festivalu dominuje predstavenie jedinečného projektu kapely IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica s názvom Made in Slovakia. Po dvakrát vypredanej košickej Steel aréne a trikrát vypredanej bratislavskej Incheba aréne, kde videlo predstavenia IMT Smile a Lúčnice takmer 30.000 ľudí, je o toto predstavenie stále veľký záujem. Dva letné festivaly sa môžu pochváliť programom, obohateným o toto unikátne spojenie. IMT Smile a umelecký súbor Lúčnica sa pod taktovkou režiséra Jána Ďurovčíka predstavia v plnej zostave a v špeciálnom programe tento rok na Topfeste a Dobrom festivale.

Keď sme v decembri 2014 odohrali namiesto plánovaných dvoch koncertov kvôli veľkému ohlasu ďalšie tri, bolo nám jasné, že len týmto naša spolupráca nekončí. Minulý rok vystúpil umelecký súbor Lúčnica a kapela IMT Smile na Dobrom festivale v samostatných programoch a ja som veľmi rád, že tento rok vystúpime spoločne, že aj fanúšikovia, ktorí sa na decembrové koncerty pre nedostatok vstupeniek nedostali, si budú môcť toto vystúpenie vychutnať práve u nás doma v Prešove“, uviedol pre médiá Miro Tásler, organizátor festivalu.

Dobrý festival chystá viacero prekvapení pre návštevníkov. Okrem toho, že sa po troch rokoch vracia z prešovského amfiteátra na prírodné kúpalisko Delňa, organizátori pripravujú aj množstvo nových atrakcií, ktoré dokonale vyplnia bohatý dvojdňový program. Okrem IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica sa na festivale predstavia aj kapely Inekafe, Slobodná Európa, Zóna A, Chiki Liki Tu-a, Heľenine oči, Družina, speváčka Katka Koščová, známa česká skupina Alkehol aj ďalší interpreti.

Prvý ročník Dobrého festivalu v roku 2007 nadviazal na desaťročnú tradíciu Festivalu Dobrej hudby. V doterajších ročníkoch sa fanúšikom predstavili viacerí zahraniční interpreti, medzi nimi Steven Seagal, gitarista Gary Moore, skupiny Skunk Anansie, London Electricity, Freak Power, N. O. H. A. a prakticky celá slovenská hudobná špička. Však aj cieľom festivalu je priniesť koncerty najlepších slovenských interpretov.

Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal a predpredaj.sk. TASR informoval hlavný organizátor festivalu Miro Tásler.

Súvisiace články
19.6.2015 Kyvadlová doprava na Dobrý festival a obmedzenia v doprave 16.6.2015 Žiak senseia Stevena Seagala opäť na Dobrom festivale! 15.6.2015 Dobrý Festival 2015 otvára svoje brány už tento týždeň! 13.6.2015 Dobrý Festival 2015: Nebude chýbať ani detský kútik 1.6.2015 Na Dobrý festival 2015 do Prešova prídu aj Dj Hype a Opolopo 31.5.2015 Dobrý festival 2015: Tanečná hudba, jazz, punk aj ľudovky na jednom mieste 30.3.2015 Dobrý festival bude opäť na Delni
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK