PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/148/kundratova_sa_vracia-_novicka_na_odchode.html

Kundrátová sa vracia, Novická na odchode

Po prehrách v Nových Zámkoch a Zlatnej na Ostrove v úvodnom dvojkole prvej hádzanárskej ligy žien, nastúpi družstvo HK Prešov prvý raz v tomto ročníku na majstrovský zápas v hale na Nábrežnej ulici v sobotu o 18. hodine proti Žiline.

"Isteže, do tretice, najmä na domácej palubovke, patrilo by sa stopercentne bodovať, uvažuje tréner prešovských hádzanárok Miroslav Miňo. "Vo štvrtok sme mali hráčsku schôdzu, na ktorej sme pochopiteľne rozoberali dnešný zápas i iné klubové záležitosti. Dievčatá si zvolili novú kapitánku, keďže Novická sa chystá do zahraničia. Stala sa ňou Lenka Minarčíková. Do výrazne omladeného družstva sa vrátila po dlhšej odmlke skúsená Mirka Kundrátová. Ako som už povedal pred prvým zápasom, odišla S. Glankovičová, kým brankárka K. Bernátová zaskočila za Paľovú, ktorá absentovala z rodinných dôvodov, len v spomínaných dueloch v Nových Zámkoch a v Zlatnej." Aké máte informácie o žilinských súperkách a aké sú vaše ambície v dnešnom stretnutí? "Ich najlepšia hráčka Kafúnová odišla na hosťovanie do Bánoviec. Vzhľadom na to, že dnes štartuje i extraliga, dúfame, že do Prešova nepricestuje. Tým pádom jej obligátnych päť, šesť gólov mohlo by Žilinčankám v konečnom účtovaní chýbať..."

Hala na Nábrežnej ulici nebude dnes podvečer dozaista praskať vo švíkoch. V rovnakom čase (o 18. h) začne v Prešove marssuperligový futbal a vrcholiť budú i Dukelské jazdecké preteky... "V súčasnej situácii ťažko je nám rátať, že sme našu halu divácky zaplnili. Dúfame aspoň, že tí najvernejší priaznivci ženskej hádzanej si cestu k nám nájdu," nádeja sa tréner HK Prešov Miroslav Miňo.

 
8.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2611 krát