PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/14840/fhe-swing_time_for.html

FHE: Swing Time For

Swing Time For je ďalšia z radu rodinných kapiel Havadejovcov. Venuje sa starému dobrému swingu, vrátane vlastnej tvorby. V repertoári má aj skladby Osvobozeného divadla a Semaforu.
Swing Time For
Swing Time For

Skupina vznikla takmer súbežne s The Shadoogies, formáciou troch bratov Havadejovcov a ich otca Žojca. Vo Swing Time For hrajú okrem Žojca aj Jonáš a Adam Havadejovci (chýba najstarší Matúš), a tiež ich manželka a mama, speváčka Janka Havadejová. Druhou speváčkou je Vierka Vajdičková.

Swing Time For dopĺňa klávesák Pavel Vyjidáček a miesto v nej držia aj gitaristovi a zakladateľovi skupiny Robovi Lehockému, ktorý je momentálne v zahraničí, ale s kapelou si už stihol zahrať naživo.

Pavel Vyjídáček hrával kedysi spolu s Robom Lehockým v skupine Pešia zóna. Pri rozbehu Swing Time For nebol ešte Jonáš na bicích taký zbehlý – tak s kapelou skúšal a hrával aj Skippy (Robo Hatala). Hral aj na tom prvom koncerte, kde sa s Jonášom striedali (konal sa spolu s The Shadoogies vo februári 22. 2. 2013 v priestoroch Harley Davidson - show room v Prešove), a potom ešte asi tri koncerty. Posledný bol na PVT Prešov septembri 2013.
„Je to super, lebo sme spolu a máme spoločné záujmy, “ povedala o kapele Prešovským novinám Janka Havadejová, ktorá v mladosti roky spievala vo folklórnom súbore.

Žojco kapelu charakterizoval slovami: „Sme hudobná skupina, ktorá sa venuje swingovému žánru. Hráme a spievame hlavne prevzaté skladby, ale už pridávame aj vlastnú tvorbu. Hľadáme a vyberáme pekné, niekedy aj zabudnuté pesničky z tohto štýlu v rôznych jazykoch. Aranžmány týchto pesničiek nie sú nikdy skopírované úplne - ale skôr vytvárame vlastné cover verzie. Niekedy zaradíme do repertoáru aj pieseň, ktorá v pôvodnej verzii rozhodne nepatrila do swingového žánru - ale svedčí jej nová, swingová úprava.“

V budúcnosti uvažujú o dychovej sekcii. Predstavili sa aj na koncerte 30 a pul rokoch Mlokoch, od ktorých prevzali jednu (zabudnutú a nehrávanú) pieseň – The Guitarman. Absolvovali viacero koncertov, plesov či festivalov.

Web: https://www.facebook.com/SwingTimeFor

Z bibliografie: http://presov.korzar.sme.sk/c/7611976/havadejovci-maju-rodinne-kapely-hraju-shadows-i-swing.html
http://pis.sk/clanok/14776/foto-tricec_i_pul_rokoch_mlokoch.html
http://www.frenky.sk/clanok/1042/mloci_-_presovska_pamatihodnost_oslavovala.html

 
27.6.2015 | Frenkyho hudobná encyklopédia | čítané: 14259 krát