Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Na Dobrý festival 2015 do Prešova prídu aj Dj Hype a Opolopo

Dobrý festival otvára už tradične leto v Prešove, tentoraz sa bude konať 19. a 20. júna. Deviaty ročník multižánrového podujatia ponúkne legendu drum & bass, ale aj vychádzajúcu hviezdu svetovej house music, do Prešova prídu Dj Hype aj Opolopo.

(ilustračné foto: smARTin)
(ilustračné foto: smARTin)

Dobrý festival naďalej potvrdzuje svoju filozofiu ponúknuť návštevníkom aj kvalitnú alternatívu ku komerčne známym interpretom a gitarovej hudbe, ktorá tu má tradične svoje bohaté zastúpenie. Dobrý festival už niekoľkokrát pritiahol na Slovensko špičky svetového drum & bass, v roku 2011 vystúpil London Electricity, v roku 2012 Goldie, v roku 2013 Roni Size a minulý rok John B. Tento rok na Red Bull Tour Bus vystúpi ďalšia legenda svetového drum & bass - DJ Hype a prvýkrát sa na Slovensku predstaví aj nový objav funk elektroniky a funk house music Opolopo.

Kevin Ford alias Dj Hype je meno, ktoré vzbudzuje rešpekt nielen u mladých, ale aj u starých priaznivcov drum & bass. Nečudo, veď na tanečnej scéne sa pohybuje už od 80. rokov. Pôsobil na legendárnej – dnes už neexistujúcej - anglickej pirátskej rádiovej stanici Fantasy FM a na obľúbenom londýnskom rádiu Kiss FM. Získal cenu za najlepšieho mužského dídžeja a najlepšieho rádiového dídžeja v roku 1994 a 1995 v rámci prestížnej anglickej Hardcore Awards. V roku 1990 sa začal venovať produkcii, pôvodne pod značkou Ganja Records. V súčasnosti sa aj naďalej venuje produkcii a koprodukcii v rámci svojej značky True Playaz a patrí medzi top svetových producentov drum & bass.

V Prešove je silná DnB a house komunita a aj preto sa každý rok snažíme dať dokopy zaujímavú ponuku pre všetkých priaznivcov tejto hudby. Som veľmi rád, že tento rok prijal pozvanie na náš festival ďalší z velikánov svetového drum & bass - Dj Hype“, uviedol pre médiá organizátor festivalu Miro Tásler.

Protipólom legendárneho dídžeja je headliner housového dňa Opolopo. Pôvodom z Maďarska, vlastným menom Peter Major, strávil väčšinu svojho detstva na cestách so svojím otcom klaviristom, s rodinou nakoniec zakotvili vo Švédsku, ktoré sa stalo jeho druhým domovom. Práca Opolopo - remixy aj originálna produkcia - je ovplyvnená soulom, funkom, jazzom a fusion. Pred dvomi týždňami mu vydal album jeden z najväčších producentov v histórii house music Joey Negro, ktorý je z neho nadšený. Opolopo je známy svojimi úžasnými live vystúpeniami, kde spája dídžejing s klávesmi, vokodérom a modernými technológiami. Výnimočnosť jeho vystúpenia umocní jedinečná a spontánna improvizácia so známym slovenským saxofonistom Máriom Gapom Garberom. Obaja sa na spoločnú fúziu veľmi tešia a zároveň pozývajú všetkých funky a soul nadšencov na skvelú párty.

Na deviatom ročníku Dobrého festivalu sa na piatich pódiách predstavia aj Chiki liki tu-a, Heľenine oči, Slobodná Európa, Zóna A, ExTip, Alkehol, Inekafe, IMT Smile a umelecký súbor Lúčnica s jedinečným projektom Made in Slovakia, The Paranoid, Smola a hrušky, Mukatado, Družina, Nocadeň, Metropolis, Čad, Dogma Inc., Tristana s Matsom Levénom, Estate a Overwind z Ruska či Back2Love. Pripravený je aj bohatý sprievodný program ako tradičná prehliadka bojových umení, zumba workshopy, ale aj diskusné krúžky a výstavy. Deti budú mať pripravený detský kútik s bohatým programom.

Vstupenky na festival sú v predaji v sieťach ticketportal.sk a predpredaj.sk. TASR informoval manažment festivalu.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
19.6.2015 Kyvadlová doprava na Dobrý festival a obmedzenia v doprave 16.6.2015 Žiak senseia Stevena Seagala opäť na Dobrom festivale! 15.6.2015 Dobrý Festival 2015 otvára svoje brány už tento týždeň! 13.6.2015 Dobrý Festival 2015: Nebude chýbať ani detský kútik 31.5.2015 Dobrý festival 2015: Tanečná hudba, jazz, punk aj ľudovky na jednom mieste 29.4.2015 Dobrý festival otvorí leto v Prešove 30.3.2015 Dobrý festival bude opäť na Delni
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK