Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na Dobrý festival 2015 do Prešova prídu aj Dj Hype a Opolopo

Dobrý festival otvára už tradične leto v Prešove, tentoraz sa bude konať 19. a 20. júna. Deviaty ročník multižánrového podujatia ponúkne legendu drum & bass, ale aj vychádzajúcu hviezdu svetovej house music, do Prešova prídu Dj Hype aj Opolopo.

(ilustračné foto: smARTin)
(ilustračné foto: smARTin)

Dobrý festival naďalej potvrdzuje svoju filozofiu ponúknuť návštevníkom aj kvalitnú alternatívu ku komerčne známym interpretom a gitarovej hudbe, ktorá tu má tradične svoje bohaté zastúpenie. Dobrý festival už niekoľkokrát pritiahol na Slovensko špičky svetového drum & bass, v roku 2011 vystúpil London Electricity, v roku 2012 Goldie, v roku 2013 Roni Size a minulý rok John B. Tento rok na Red Bull Tour Bus vystúpi ďalšia legenda svetového drum & bass - DJ Hype a prvýkrát sa na Slovensku predstaví aj nový objav funk elektroniky a funk house music Opolopo.

Kevin Ford alias Dj Hype je meno, ktoré vzbudzuje rešpekt nielen u mladých, ale aj u starých priaznivcov drum & bass. Nečudo, veď na tanečnej scéne sa pohybuje už od 80. rokov. Pôsobil na legendárnej – dnes už neexistujúcej - anglickej pirátskej rádiovej stanici Fantasy FM a na obľúbenom londýnskom rádiu Kiss FM. Získal cenu za najlepšieho mužského dídžeja a najlepšieho rádiového dídžeja v roku 1994 a 1995 v rámci prestížnej anglickej Hardcore Awards. V roku 1990 sa začal venovať produkcii, pôvodne pod značkou Ganja Records. V súčasnosti sa aj naďalej venuje produkcii a koprodukcii v rámci svojej značky True Playaz a patrí medzi top svetových producentov drum & bass.

V Prešove je silná DnB a house komunita a aj preto sa každý rok snažíme dať dokopy zaujímavú ponuku pre všetkých priaznivcov tejto hudby. Som veľmi rád, že tento rok prijal pozvanie na náš festival ďalší z velikánov svetového drum & bass - Dj Hype“, uviedol pre médiá organizátor festivalu Miro Tásler.

Protipólom legendárneho dídžeja je headliner housového dňa Opolopo. Pôvodom z Maďarska, vlastným menom Peter Major, strávil väčšinu svojho detstva na cestách so svojím otcom klaviristom, s rodinou nakoniec zakotvili vo Švédsku, ktoré sa stalo jeho druhým domovom. Práca Opolopo - remixy aj originálna produkcia - je ovplyvnená soulom, funkom, jazzom a fusion. Pred dvomi týždňami mu vydal album jeden z najväčších producentov v histórii house music Joey Negro, ktorý je z neho nadšený. Opolopo je známy svojimi úžasnými live vystúpeniami, kde spája dídžejing s klávesmi, vokodérom a modernými technológiami. Výnimočnosť jeho vystúpenia umocní jedinečná a spontánna improvizácia so známym slovenským saxofonistom Máriom Gapom Garberom. Obaja sa na spoločnú fúziu veľmi tešia a zároveň pozývajú všetkých funky a soul nadšencov na skvelú párty.

Na deviatom ročníku Dobrého festivalu sa na piatich pódiách predstavia aj Chiki liki tu-a, Heľenine oči, Slobodná Európa, Zóna A, ExTip, Alkehol, Inekafe, IMT Smile a umelecký súbor Lúčnica s jedinečným projektom Made in Slovakia, The Paranoid, Smola a hrušky, Mukatado, Družina, Nocadeň, Metropolis, Čad, Dogma Inc., Tristana s Matsom Levénom, Estate a Overwind z Ruska či Back2Love. Pripravený je aj bohatý sprievodný program ako tradičná prehliadka bojových umení, zumba workshopy, ale aj diskusné krúžky a výstavy. Deti budú mať pripravený detský kútik s bohatým programom.

Vstupenky na festival sú v predaji v sieťach ticketportal.sk a predpredaj.sk. TASR informoval manažment festivalu.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
19.6.2015 Kyvadlová doprava na Dobrý festival a obmedzenia v doprave 16.6.2015 Žiak senseia Stevena Seagala opäť na Dobrom festivale! 15.6.2015 Dobrý Festival 2015 otvára svoje brány už tento týždeň! 13.6.2015 Dobrý Festival 2015: Nebude chýbať ani detský kútik 31.5.2015 Dobrý festival 2015: Tanečná hudba, jazz, punk aj ľudovky na jednom mieste 29.4.2015 Dobrý festival otvorí leto v Prešove 30.3.2015 Dobrý festival bude opäť na Delni
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK