Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Stanovisko p. primátorky k výstavbe dočasnej komunikácii na ul. Mirka Nešpora

16.6.2015 sa na pracovnom rokovaní stretla primátorka Andrea Turčanová, prednosta MsÚ Jozef Smetana a zástupcovia príslušných oddelení MsÚ, aby riešil problém na ul. Mirka Nešpora.

Na stretnutí sa prerokovali možné viaceré alternatívy riešenia tejto situácie. „Našim cieľom je teraz stretnúť sa s vlastníkmi a vzájomne prijať také riešenie, aby sme neohrozili bezpečnosť a komfort bývania obyvateľov v tejto lokalite, bezpečnosť detí v škôlke, ale aj zámer už vopred schválenej individuálnej bytovej výstavby, “ uviedla primátorka, ktorá však prioritne zdôraznila potrebu vykonať najskôr také opatrenia, ktoré by zabránili opätovnému zaplaveniu tohto sídliska bahennými nánosmi zo stavieb na okolitých pozemkoch.

Dočasná komunikácia prešla v minulom období celým povoľovacím procesom – územné rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť ešte 11. júla 2011, následne bolo 18.9. 2014 vydané stavebné povolenie. V rámci povoľovacieho procesu boli vyžiadané stanoviská všetkých dotknutých orgánov, ktoré nevydali záporné stanovisko proti tejto stavbe. Cesta je podľa rozhodnutí označená ako dočasná do doby, pokiaľ nebude postavená prístupová komunikácia k južnému portálu tunela Bikoš pre požiarne a sanitné vozidla a vozidla zabezpečujúce údržbu tunela. V príslušnom stavebnom konaní Národná diaľničná spoločnosť im dala súhlas, že v budúcnosti sa budú môcť trvalo napojiť na túto komunikáciu, ktorá je súčasťou severného obchvatu mesta Prešov R4. Mesto Prešov už v tejto súvislosti v pondelok obdŕžalo petíciu s 280 podpismi obyvateľov ul. Mirka Nešpora proti výstavbe dočasnej komunikácie v oddychovej zóne, ktorá sa začala realizovať v bezprostrednej blízkosti ihriska i areálu škôlky.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK