PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/150/fc_tatran_presov_-_msk_scp_ruzomberok_2-3_2-1.html

FC Tatran Prešov - MŠK SCP Ružomberok 2:3 (2:1)

"Tak ako nešťastne pre nás zápas začal, tak šťastne pre nás napokon skončil," výstižne charakterizoval podstatné v stretnutí tréner hosťujúcich Liptákov R. Paldan. Neubehla totiž ani minúta a domáci sa už radovali z prvého úspechu. Valkučákovu prihrávku z pravej strany usmernil za Trabalíkov chrbát kapitán zeleno - bielych Filip. Sebavedomých Ružomberčanov však tento moment zvlášť nerozhádzal.

Naopak, pre tatrancov nebola náležitou výstrahou šanca T. Záteka o štyri minúty na to. A tak po "hlavičkovom biliarde" Oravec dal loptu do gólovej pozície Hýravému a po domácom vzore i kapitán hostí mieril presne. Treba však priznať, že v týchto fázach stretnutia bolo na trávniku viac "cítiť" prešovský tím. Futbalisti z Liptova dopredu vysúvali akurát Oravca, no tomu Ďorď v tom čase veľa nedovolil. Rušnejšie tým pádom bolo na polovici hosťujúceho mužstva. Nechýbalo veľa, aby v 21. minúte Bednár prekvapil brankára Trabalíka. Ten však na loptu kopnutú z ťažkého uhla a následne odrazenú od pravej žrde nakoniec reflexívne zareagoval. Avšak na strelecký pokus Loja v 38. minúte bol prikrátky. Prešovský strednopoliar vypálil asi z 20 m a lopta tesne nad trávnikom doplachtila do siete pri pravej žrdi. Po troch minútach sa dravým ťahom prebil ružomberskou obranou Bubenko, no v konečnej fáze mieril nepresne. V aktívnej hre pokračovali Prešovčania i po zmene strán. V 48. min. Šesták, ktorý vystriedal zraneného Bubenka dal síce gól, no Hriňák ho pre údajný predchádzajúci faul neuznal. Domáci sa týmto verdiktom cítili byť poškodení a keď Oravec po hodine hry vyrovnal, padli úplne "do kolien". Liptáci až potom ukázali, aká sila v ich tíme drieme. Do samého konca boli už jasne lepší. Rozhodnuté mohlo byť v rozpätí medzi 68. a 69. minútou. Najprv Varadín hlavičkoval do brvna a potom spoza šestnástky trafil do žrde T. Zátek. Tatranci sa zmohli v týchto chvíľach len na občasné kontry. Po jednej z nich sa prekľučkoval do pokutového územia v 86. min. Lelkeš, no lopta mu trochu odskočila od kopačky a Trabalík bol pri nej skôr. Už v nadstavenom čase zahrávali hostia v poradí ôsmy rohový kop a po ňom sa najlepšie zorientoval, kto iný, než Oravec a tak kým jedni sa radovali, druhí smútili i za bodom, ktorý im ušiel medzi prstami v ostatnej chvíli...

Góly:1. Filip, 38. Loj - 10. Hýravý, 60. a 90. Oravec.

Prešov - Pulen - Mar. Petruš - Mar. Seman, Ďorď - Valkučák (80. Dic), Loj, Filip, Lelkeš (90.T Pončák), Bednár - Bubenko (46. Šesták), Šoltís.

Ružomberok: Trabalík - M. Urban - Mikuláš (58. Brabec), R. Ovad - Šafranko, T. Zátek, Hýravý, Klimpl, Bédi (90. Hellebrand) - Oravec, Varadín.

Rozhodoval Hriňák. ŽK: Mar. Seman, Mar. Petruš, Valkučák - Mikuláš, Oravec, Klimpl, 1621 divákov.

 
10.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2591 krát