Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V meste sa začína Sochárske sympózium Práci Česť

V ateliéri kovu Metallin v Prešove sa dnes začína Sochárske sympózium Práci Česť, ktoré tento rok privíta približne 20 výtvarníkov z celého Slovenska i Česka.

Do soboty (1.8.) tu budú pracovať s kameňom, kovom, drevom, aby vytvorili čo najviac diel, ktoré potom predstavia posledný deň na slávnostnej vernisáži.

Okrem toho je tu pripravený aj program pre deti. V areáli bude sochárska prípravka i šperkársky workshop pre deti, na ktorom môžu nielen pozorovať výrobu šperkov, ale si aj samy vyskúšať toto remeslo. Na šiltovky budú kresliť grafity umelci z Art Crime a deti si budú môcť kresliť vlastné návrhy. Najlepší z nich bude na záver dňa odmenený šiltovkou s vlastným návrhom.

Večer je pre účastníkov i verejnosť pripravený bohatý program. Dnes hostí roztancuje reggaeton dancehallový tanečný workshop a pohodová kapela N3O z Prešova. So špeciálnym projektom s názvom COIMP prekvapí v utorok Daniel Špiner a jeho hostia. Pre návštevníkov je taktiež pripravený večer inšpiratívnych prezentácií v stredu a filmová noc v dielni vo štvrtok. Džezová kapela z Česka E Converso spríjemní piatkový podvečer. Sobotnou vernisážou bude sprevádzať blues v podaní Big Cigars z Prešova.

Súvisiace články
3.8.2015 Foto: Sochárske sympózium Práci Česť 2015
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK