Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Turisti súťažia v objavovaní Prešovského kraja

Turistická súťaž Objavuj Prešovský kraj podnietila turistov k cestovaniu po kraji.

Súťažiaci získavajú body za lokalizáciu na vybraných miestach, bojuje sa o každý bod. Mesiac pred koncom súťaže dominuje v návštevnosti lokalizátorov krajské mesto Prešov.

Súťaž Objavuj Prešovský kraj predstavuje zaujímavé miesta kraja modernou formou. Súťaž je umiestnená v mobilnej aplikácii Objavujme, ktorá je dostupná zadarmo pre platformy Android aj iOS (iPhone). Pre turistov je pripravených 250 tipov na výlet. Za lokalizáciu na mieste získava súťažiaci príslušnú bodovú hodnotu. Na najlepších desiatich hráčov čakajú hodnotné ceny ako pobyty v kúpeľoch, hoteloch a penziónoch Prešovského kraja, tablety a ďalšie vecné ceny. Odmenení budú aj traja vyžrebovaní súťažiaci.

Súťaž pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska v spolupráci s portálom Poďmevon.sk, ktorý sa už niekoľko rokov venuje mapovaniu turistických atraktivít celého Slovenska. „Prešovský kraj má množstvo prírodných, kultúrnych a historických atraktivít, takže bolo z čoho vyberať. Súťaž je zostavená tak, aby turistom ponúkla známe miesta aj takmer nepoznané či zabudnuté lokality kraja, ktoré stoja za návštevu, “ uviedol Ľubomír Karas, jeden z tvorcov aplikácie Objavujme. Súťaž tiež obsahuje zoznam zariadení, ktoré súťažiacemu poskytnú rôzne zľavy na občerstvenie, ubytovanie či wellness služby.

Rebríček TOP turistov sa mení každý deň

Každý bod, na ktorom sa môžu hráči lokalizovať, obsahuje zaujímavé informácie, takže aplikácia zároveň slúži aj ako turistický sprievodca. Z celkového počtu 250 bodov zatiaľ nebol v súťaži lokalizovaný len jediný z nich – Gerlachovský štít. K najobľúbenejším bodom lokalizátorov patrí centrum Prešova. Najviac, takmer tridsať percent hráčov sa lokalizovalo pri Rákociho paláci, kde sídli Krajské múzeum. Veľmi obľúbené sú tiež Vysoké Tatry, drevené kostolíky, ale súťažiaci nevynechávajú ani odľahlé miesta ako trojhraničie na vrchole Kremenca, rôzne pramene alebo vojnové cintoríny napr. v Palote alebo Stebníku.
„Teší nás, že sme turistov podnietili objavovať zaujímavosti nášho kraja. Túžba vyhrať ich zaviedla aj do odľahlých končín na východných hraniciach, aj do malých dediniek mimo hlavných ciest, “ konštatoval Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska. Rebríček súťažiacich sa mení každým dňom, najväčšie zápolenie je vidieť na prvých priečkach. „Verejnosť má pred sebou ešte mesiac súťaženia, zapojiť sa môže každý, kto má chuť spoznať krásne miesta, “ pozýva turistov do Prešovského kraja Martin Janoško. Všetky informácie nájdu záujemcovia na stránke www.severovychod.sk.

Súťaž Objavuj Prešovský kraj trvá od 24. júna do 15. septembra. Pre rodiny s deťmi pripravila KOCR Severovýchod Slovenska projekt Legendarium, ktorý prostredníctvom mobilnej hry, albumu s nálepkami a audio legiend predstavuje desať lokalít kraja. Jeho súťažná časť končí taktiež 15. septembra.

Objavuj Prešovský kraj: http://www.severovychod.sk/kampane/objavuj-pk-kampan/

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK