Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Poslanci PSK budú rokovať aj o združených investíciách

Takmer 30 bodov programu prerokujú poslanci na 12. zasadnutí Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktoré sa bude konať v utorok 25. augusta. V úvode si poslanci vypočujú informatívnu správu o plnení predchádzajúcich uznesení a správu o kontrolnej činnosti. Budú sa zaoberať aj výsledkami kontroly NKÚ v prípade hospodárenia samosprávneho kraja.

Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková ďalej informovala, že poslanci prerokujú návrhy štyroch združených investícií. Dve sa týkajú vybudovania športovísk v Starej Ľubovni a Snine. Ďalšie dve prispejú k rekonštrukcii ciest v Spišskom Podhradí a Juskovej Voli.

Následne zastupiteľstvo prerokuje úpravu rozpočtu, správu o činnosti Zastúpenia PSK v Bruseli a bude sa zaoberať činnosťami podporujúcimi čerpanie európskych zdrojov. Okrem iného sú v programe zahrnuté aj diskusia o územnom pláne PSK a koncept generelu dopravnej infraštruktúry Prešovského kraja.

Pred začiatkom nového školského roka sa budú poslanci venovať aj návrhu Regionálnej stratégie výchovy a vzdelávania v stredných školách na území kraja a oboznámia sa s návrhom na zmeny v sieti stredných škôl a školských zariadení SR.

V oblasti sociálnej starostlivosti sa budú zaoberať návrhom na zrušenie Domova sociálnych služieb v Spišskom Štvrtku ku koncu tohto roka a tiež personálnymi otázkami týkajúcimi sa vedenia niektorých zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávneho kraja. Dôležitou časťou rokovania bude aj schvaľovanie niekoľkých prevodov nehnuteľného majetku.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK