PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15115/dobrovolni_hasici_ziskali_nove_a_repasovane_vozidla.html

Dobrovoľní hasiči získali nové a repasované vozidlá

Nové a repasované vozidlá získali dnes dobrovoľní hasiči v siedmich obciach a mestách Prešovského kraja. Kľúče od áut im odovzdal minister vnútra Robert Kaliňák.
(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Z nového Iveca Daily sa tešia v obciach Kurimka, Cernina, Nová Kelča a Jasenovce. Spomínané vozidlo spolu s vozíkom získali hasiči z Giraltoviec a Tovarného. Hasičskú techniku obce Soľ dnes doplnila repasovaná Tatra 815. Iveco získala od štátu už pred niekoľkými rokmi.

Odovzdaná technika má slúžiť a uľahčovať zásahy dobrovoľným hasičom pri bleskových povodniach vyvolaných náhlymi mohutnými zrážkami, pri požiaroch a pri ďalších záchranných prácach“, uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Ako TASR informovala starostka Cerniny Helena Madzinová, miestni dobrovoľníci chcú byť s novou technikou nápomocní štátnym hasičom. Podobne zmýšľajú napríklad aj v obci Soľ, kde už prírodné živly viackrát ukázali svoju silu. „Ak by sme u nás nemali dobrovoľných hasičov, spôsobené škody z doterajších udalostí by boli niekoľkonásobne vyššie, “ myslí si soliansky starosta Jozef Berta.

Iveco s výkonným čerpadlom pomohlo obci prvýkrát v roku 2010, keď vyčíňali prívalové povodne. So získanou Tatrou budú lepšie pripravení na boj s požiarmi. Hasičská základňa obce Soľ má asi 60 členov. Disponujú viacerými cisternami a ďalšími kusmi novšej i staršej techniky. Naposledy s ňou zasahovali pri požiari senníka v neďalekých Komaranoch.

Obce v Prešovskom kraji získali od štátu doteraz 42 hasičských áut. Boli medzi nimi vozidlá Iveco, Tatra 815, ale aj staršie Tatry 148.

 
30.8.2015 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 3773 krát