Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na Kalvárii bude až do utorka prebiehať odpustová slávnosť

Na prešovskej Kalvárii sa začne v sobotu (12.9.) odpustová slávnosť Povýšenia Svätého Kríža. Slávnosť potrvá do utorka (15.9.). Každý deň bude na kopci nad Prešovom prichystaný program.

Prípravy sa začali ešte v úvode tohto týždňa. Cesta na Kalváriu i samotný vrch s Kostolom Svätého Kríža bol uprataný a pri kostole postavili pódium.

Ako uviedol dekan farnosti Prešov mesto Jozef Dronzek, odpustová slávnosť odštartuje v sobotu o 18.45 h krížovou cestou, ktorá sa začne pri Exercičnom dome sv. Ignáca a zastavovať sa bude pri jednotlivých kaplnkách cestou na vrch kopca. O 20.00 h odslúži na vrchu sv. omšu profesor Jozef Leščinský.

Nedeľný (13.9.) program sa začne už ráno o 8.00 h farskou sv. omša. O 10.00 h bude mať sv. omšu na Kalvárii košický arcibiskup a metropolita Bernard Bober. V pondelok (14.9.) je na programe znova krížová cesta o 18.00 h s rovnakým priebehom ako v prvý deň odpustu, no večer je naplánovaná celoprešovská mládežnícka sv. omša o 19.00 h a chvály. Na sviatok Sedembolestnej Panny Márie (15.9.) bude na Kalvárii sv. omša o 19.00 h a tá zavŕši spolu s Loretánskymi litániami program odpustovej slávnosti.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK