Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovskí poslanci rozdelili financie na cesty, kultúru i pre úrad

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom včerajšiom zastupiteľstve znova upravovali rozpočet kraja. Sumu viac ako 646.000 eur prerozdelili na dopravu, kultúru a potreby Úradu PSK.

Presúvali sme finančné prostriedky zo sociálnej sféry, konkrétne z investičnej akcie z DSS Alia Bardejov, a to z toho dôvodu, že europrojekt, ktorý sme chceli realizovať, nám neprešiel a rezervované finančné prostriedky toho času nepotrebujeme. DSS Alia bude riešená mimoriadnou účelovou dotáciou z ministerstva pôdohospodárstva. Ušetrené prostriedky sme presunuli do oblasti dopravy, kde riešime v objeme 270.000 eur dva úseky ciest, ktoré sú v havarijnom stave“, uviedla vedúca odboru financií Úradu PSK Mária Holíková.

Opravovať sa bude úsek cesty medzi Kračúnovcami a obcou Lužany v okrese Svidník a tiež cesta v obci Kochanovce v okrese Bardejov. Na prvý úsek poslanci vyčlenili 140.000 eur a na druhý o 10.000 eur menej. Taktiež dali viac ako 327.000 eur na rekonštrukciu jedného z objektov Šarišského múzea v Bardejov, pretože súčasťou múzea sú viaceré budovy a len na opravu jednej z nich dostali prostriedky z eurofondov.

Pre krajský úrad pôjde suma 49.000 eur. Investované by mali byť do redudantného optického switcha, ktorý zabezpečuje komunikáciu PSK so všetkými organizáciami v jeho pôsobnosti. Keďže pôvodné zariadenie je už opotrebované, hrozí výpadok komunikácie, preto sa kraj rozhodol riešiť problém preventívne.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK