PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15511/novy_kongresovy_hotel_alexander_otvoril_vlastne_hotelove_wellness.html

Nový kongresový hotel Alexander otvoril vlastné hotelové Wellness

V novom štvorhviezdičkovom kongresovom hoteli Alexander****, ktorý uviedli v Bardejovských kúpeľoch do prevádzky v januári 2016, otvorili v stredu 2. marca aj hotelové Wellness.

Bude slúžiť nielen ubytovaným hosťom, ale aj širokej verejnosti a v prevádzke bude v dňoch streda - nedeľa od 13.00 do 20.30 hod. V Bardejovských kúpeľoch tak budú mať hostia na výber z dvoch wellness komplexov. Väčšie Wellness SPA - bazénový a saunový svet je v hoteli Ozón a menšie (bez plaveckého bazénu) je v hoteli Alexander. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

"Vo Wellness hotela Alexander sa na jednom mieste nachádza všetko, čo potrebujete, aby ste zrelaxovali. Nájdete tu whirlpool,  fínsku a parnú saunu,  ochladzovací bazén,  prívalovú sprchu,  tropickú a masážnu sprchu,  tepidárium, fitness. Využiť môžete aj širokú ponuku rôznych masáží. Vstup pre verejnosť je na základe telefonickej rezervácie na čísle 054/477 6001. Dospelí zaplatia za hodinu 9 EUR, študenti a seniori 7 EUR. Dvojhodinový vstup je iba o 2 EURÁ drahší. Klasická 15 minútová masáž základná (chrbát, ramená, krk) vyjde na 9,50 EURA, klasická masáž rozšírená (základná a horné končatiny) 25 minútová stojí 13 EUR a celotelová 40 minútová 16 EUR, “ vymenovala T. Šatanková.

Dodala, že väčšie Wellness SPA v hoteli Ozón stojí podobne ako v hoteli Alexander. Dvojhodinový vstup do bazénov a saunového sveta pre dospelých vyjde v Ozóne 11,00 EUR a pre seniorov (platí aj pre deti, študentov, ŤZP, držiteľov Jánskeho plakety) 9,00 EUR. Hodinový vstup len do bazénov je lacnejší – pre dospelých stojí 5 EUR, pre seniorov 4 EUR. dvojhodinový vstup pre dospelých 9 EUR, pre seniorov 7 EUR. Bazény v Ozóne majú iné otváracie časy ako v Alexandrovi - sú otvorené denne v čase 11.00 - 21.00 hod. , saunový svet denne 13.00 - 21.00 hod.  Fitness, masáže a solárium však iba od štvrtka do pondelka v čase 13.00 - 21.00 hod. Vždy prvý piatok v mesiaci je nočné kúpanie vo Wellness SPA v Ozóne od 21:00 - 24:00 + BONUS 2 osoby za cenu 1. Rovnaký bonus - 2 osoby za cenu 1 je akciovo aj každý pondelok. Parkovanie je pre verejnosť pri návšteve wellness zdarma.

"V Bardejovských kúpeľoch pomáhame ľuďom žiť lepší život. Poskytujeme im nielen liečivú vodu, ale aj dobré jedlo, pokoj a pohodlie, dobrý vzduch a veľa času pre seba a nových priateľov. U nás majú všetci možnosť cítiť sa nielen dobre, ale aj mlado. Na veku nezáleží. Príďte sa o tom presvedčiť aj vy, “ pozýva T. Šatanková.

Hotel Alexander vznikol 13 mesiacov trvajúcou komplexnou prestavbou bývalého hotela Minerál za približne 6,6 mil. EUR. Bardejovské kúpele touto rekonštrukciou pokračujú v rozsiahlych investíciách, ktoré ich kvalitatívne posúvajú k špičkovým kúpeľným a hotelovým zariadeniam na Slovensku. Podľa dostupných údajov je Alexander, na východ od Vysokých Tatier, najväčším kongresovým hotelom v Prešovskom kraji. Jeho kapacita je až 300 kongresových miest v 3 variabilných riešeniach. Technické vybavenie pre kongresy je na najmodernejšej úrovni. Hotel má aj vlastné wellness centrum a fitness a je prepojený spojovacou chodbou s hotelom Ozón, kde sú k dispozícii wellness služby väčšieho rozsahu. Hotel Alexander ponúka ubytovanie v 75 luxusne zariadených izbách, z toho 5 apartmánov a 5 bezbariérových izieb. Izby sú komfortne zariadené, sú vybavené LCD TV, internetom, telefónom, minibarom a trezorom.

Bardejovské kúpele, a. s. ,  patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. Prvá písomná zmienka o kúpeľoch pochádza už z roku 1247, väčší rozmach kúpeľov nastal v prvej polovici 18. storočia. V šesťdesiatych rokoch 18. storočia pribudli prvé murované budovy a to je považované za oficiálny vznik kúpeľov. Od roku 1997 sú akciovou spoločnosťou, ktorej lôžková kapacita v hlavnej sezóne dosahuje 1000 lôžok, počet zamestnancov sa pohybuje od 200 do 250. Počet návštevníkov kúpeľov posledné tri roky rastie, v roku 2014 to bolo 22 000 klientov, z toho 90 % slovenských a zvyšok zahraničných (Česká republika, Rusko, Bielorusko, Ukrajina, Poľsko, ...). Bardejovské kúpele, a. s. ,  majú najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov, okrem tradičnej liečby vnútorných ochorení pribudli do schváleného indikačného zoznamu choroby ženské, nervové a ochorenia pohybového aparátu.

Za posledných 8 rokov v kúpeľoch prebiehali rozsiahle rekonštrukcie a modernizácia, investovalo sa viac ako 7 mil. EUR do liečebnej starostlivosti, ubytovania a športového vyžitia pre klientov. Do komplexu spoločnosti Bardejovské kúpele, a. s. ,  patria štyri hotely - hotel Alexander****, Ozón***, Astória*** a Mier**, depandance hotelov (František, Diana), apartmánové domy Carola a Palmíra, liečebné domy Alžbeta a Helios a 10 menších ďalších ubytovacích zariadení - viliek.

Bardejovské Kúpele boli v niektorých starších listinách označované za „kúpele pokoja“. Je to naozaj oprávnené, pretože toto miesto je formálne súčasťou mesta Bardejov, ale v skutočnosti leží mimo neho, v krásnom a pokojnom prostredí lesov s výbornými klimatickými podmienkami.  Pri nedávnych výskumoch sa opakovane potvrdilo, že ide o miesto s najčistejším vzduchom na Slovensku. V kúpeľoch sa nachádza pešia zóna a lesopark, ktoré všetkým ponúkajú pokoj a oddych od každodenného života. V areáli kúpeľov je aj letné kúpalisko s vyhrievanou vodou, tenisové kurty a krytá tenisová hala, miniaturgolf, kyslíková dráha, turistické + cyklistické chodníky, Múzeum ľudovej architektúry - skanzen, kino, obchodné centrum. Medzi najnavštevovanejšie atrakcie kúpeľov, ktoré lákajú klientov, ale aj obyvateľov okolia, patrí moderné Wellness SPA - bazénový a saunový svet v hoteli Ozón s kapacitou 150 návštevníkov a Beauty Studio vybavené najmodernejšími prístrojmi na kozmetické kúry a tvarovanie postavy. V zariadeniach spoločnosti poskytujú kúpeľnú starostlivosť klientom zdravotných poisťovní (dospelí aj deti), samoplatiacim klientom, klientom na rekondičných, ozdravných a relaxačných pobytoch. Tradične sa v tunajších hoteloch konajú kongresy, semináre, školenia a workshopy.

 
3.3.2016 | Autor: Zuzana Kučová | Tip na výlet | čítané: 2237 krát