PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15610/vysielame_nazivo-komajota_prave_nahrava_novy_album-_hotovy_bude_uz_dnes_vecer.html

Vysielame naživo: Komajota práve nahráva nový album. Hotový bude už dnes večer

Prešovská skupina Komajota sa rozhodla nahrať nový album za jeden deň bez akýchkoľvek predošlých príprav od nuly. Od dnešného rána môžete sledovať aká atmosféra panuje v ich domovskom štúdiu Umpax, ako sa píšu nové texty, vzniká hudba a ako sa jednotlivé pesničky nahrávajú a finalizujú pre albumovú verziu.
Komajota live
Komajota live

Textári skupiny majú dnes pohotovosť, píšu nové texty a sú pripravení upravovať tie, ktoré už napísali. Album vyjde dnes pred pol nocou na Youtube. Všetko vzniká v reálnom čase priamo pred očami internetových divákov.

Ideme do nahrávania, ku ktorému nemáme ani čiarku. Normálne ide človek do štúdia s tým, že v tom má jasno, my nemáme ani šajnu a to je to čaro nečakaného, aj omylov, momentálnych nálad a tvorivosti, ktorú dúfam, že budeme mať počas celého dňa“, rozpráva Martin Husovský o netradičnom projekte jeho domovskej kapely a dodáva: „Ráno si dáme kávu, otvorím texty, ktoré mi už prišli, ale ešte som ich nevidel, a keď bude všetko nazvučené, začneme riešiť veci, skúšať a skladať hudbu. Je to pozvanie nielen pre našich fanúšikov do tvorivého procesu.

Hudobníci z Komajoty sa ráno o deviatej zavreli do štúdia a vy ich môžete reálne sledovať kedykoľvek počas celého dňa vďaka live streamu na youtube. Vzniknúť by malo aspoň deväť nových pesničiek. „Je nám úplne jasné, že ten album môže byť príliš zvláštny alebo naozaj ten najlepší aký kapela kedy nahrala. Hlavne nám ide o to vyskúšať si takýto spôsob tvorenia, nahrať všetko za jediný deň aj s uverejnením“, teší sa Martin Husovský na skladanie albumu.

Komajota vznikla začiatkom roka 2005. V zložení Martin Husovský (klávesy, spev), Michal Kráľ (basgitara), Stanislav Čorej (bicie). Po účasti v súťaži US Steel Talent Night sa kapela dostáva ku vydavateľskej zmluve a následne na jar roku 2007 vydáva svoj debutový album Časopriestor. Získava ocenenie Aurel za objav roka, album roka a ocenenie Slávik za objav roka 2007. Hneď nasledujúci rok 2008 vychádza druhý album s názvom Bludisko. Tretí album Kolobeh vychádza v novembri 2010. V rádiách sa medzičasom hralo dvanásť singlov: Ráno v novinách, Anjel, Ukradnutý, Žolík, Mesto v nás, Sedem nocí, Cez škáry, Voda v koši, Sme , Žiarovka, Most a Do tla.

Od roku 2011 sa prešovské trio zameriava na nové formy šírenia svojej hudby, ktoré ponúka internet. Sociálne siete, grafiku a videoklipy vníma ako základ pre šírenie svojej tvorby. Do roku 2015 predstavuje len single s videoklipmi a všetky pesničky vychádzajú v tom istom roku na novom albume Druhé Slnko.

Po hudobnej stránke prešla Komajota za celý svoj čas na hudobnej scéne výrazným vývojom. Neustále pracuje so zvukom, elektronikou a netradičnými nástrojmi, pričom si zachováva svoj nezameniteľný skladateľský rukopis.
Viac na www.komajota.sk a https://www.facebook.com/komajota?fref=ts

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér

 
9.4.2016 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 5817 krát