PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15627/na_dobry_festival_mieri_aj_mc_stamina.html

Na Dobrý festival mieri aj MC Stamina!

Programová skladačka DOBRÉHO FESTIVALU postupne nadobúda komplexnejšie tvary a k už potvrdeným interpretom z rôznych žánrových oblastí pribúdajú ďalšie mená. Festival i tento rok potvrdzuje svoj cieľ ponúknuť návštevníkom kvalitnú alternatívu ku komerčne známym interpretom a „gitarovej hudbe“, ktorá bude tiež mať bohaté zastúpenie.
MC Stamina

Po špičkách svetového drum & bassu, ktoré na festivale vystúpili v minulosti (v roku 2011 - London Electricity, v roku 2012 - Goldie, v roku 2013 - Roni Size, 2014 - John B, 2015 - DJ HYPE) sa v dňoch 17. – 18.6.2016 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove môžu fanúšikovia tešiť na legendárneho LTJ BUKEM-a, ktorý si so sebou privedie energického MC STAMINA! Okrem nich sa na tanečnom pódiu ďalej predstaví B-COMPLEX / Matia, prvá dáma českého drum & bass-u so špeciálnym setom pre túto príležitosť IM Cyber, Back 2 Love feat. Gapa Sax, Duall, DJ Olis Bakulu, ale aj hviezda undergroundovej house music scény a uznávaný belgický producent LE BABAR!

MC Stamina začal ako drum & bass MC už v 90-tych rokoch minulého storočia, vidieť ste ho mohli na vystúpeniach takých mien ako London Electricity, DJ Marky, Shy FX a tiež aj skvelého LTJ BUKEM-a, ktorý bude headlinerom drum & bass line-up-u tohto ročníka festivalu. MC Stamina pôsobí aj ako moderátor v kultovom londýnskom rádiu Rinse FM v relácii zameranej výlučne na drum & bass, v ktorej si precvičuje aj svoje znalosti z "DJ-ingu", multitalent skvelo kombinujúci na pódiu rolu speváka, moderátora a MC-ho, vystupuje pravidelne v Brazílii, Austrálii, Novom Zélande, USA, Japonsku, Anglicku aj celej Európe, zahral si už na tých najväčších svetových festivaloch, vrátane Glasntobury, Exit Festivalu, či Skolbeats.

LTJ BUKEM je vizionár, muž, ktorý preniesol drum & bass z malého klubu na Charing Cross Road v Londýne do veľkých klubov po celom Anglicku a na medzinárodné pódiá, jeden z otcov drum & bass, ten, kto stál pri zrode breakbeatu. Po úspešných nahrávkach ako „Demon´s Theme“, „Apollo“, „Music“ a epickej „Horizons“ vydal v roku 1995 pod „London Records“ legendárnu sériu nahrávok „Logical Progression“, ktorá je stále jednou z najviac predávaných drum & bass kompilácií aké boli kedy vydané. Svoj „multitasking“ potvrdil aj založením vlastného vydavateľstva „Good Looking“. Okrem toho neskôr založil aj „sesterské“ vydavateľstvá, napr. Looking Good Records alebo Earth. Nahral množstvo remixov a má za sebou desiatky spoluprác, napr. aj so slávnym skladateľom bondoviek Davidom Arnoldom. Bukem sa postupne vyvíjal a aj naďalej produkoval a mixoval mnohé svetové drum & bass a prierezové kompilácie. Do jeho portfólia patrí napr. aj remix skladby „The Essence“ od jazzovej legendy Herbieho Hancocka. LTJ Bukem je neoddeliteľnou súčasťou vývoja drum & bass už viac ako dvadsať rokov a je považovaný za hlavného predstaviteľa jazzovej a soulovej tváre a takzvaného „inteligentného“ drum & bass-u.

Po minuloročnom návrate na prírodné kúpalisko Delňa sa organizátori presvedčili, že to bol správny krok. Práve tu môže festival rásť a ukázať všetky svoje podoby, súzvuk rôznych hudobných štýlov a poskytnúť návštevníkom bohatý, nie len hudobný program. Aj tento rok čakajú návštevníkov pestré sprievodné aktivity, či už tradičná prehliadka a workshopy bojových umení, diskusie a výstavy.

Ďalej sa na festivale predstavia aj IMT SMILE so špeciálnym programom a hosťami Petrom Lipom a Katkou Knechtovou, Richard MÜLLER, PUĽS, Kandráčovci, Chiki liki tu-a, Heľenine oči, Korben Dallas, Nocadeň, Čad, česká black-metalová legenda TŐRR, ElevenHill, Katka Koščová, Satin Lead, Robo Mikla a priatelia, N3O, Karpina, Psilocybe Larvae (RUS), Ramchat, a mnohí ďalší.

Vstupenky: www.ticketportal.sk
Viac info: www.dobryfestival.sk

 
17.4.2016 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 3822 krát