Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Slovenské kúpeľníctvo

Kúpeľníctvo má na Slovensku dlhodobú tradíciu. Vďačíme za to rôznorodým a výnimočným prírodným liečivým vodám.

Málokde v Európe sa nájde toľko prírodných prameňov a navyše s takým rôznorodým zložením ako u nás doma. Stačí spomenúť len zopár z nich. Bardejov, Trenčianske Teplice, Sliač, Kováčová alebo Piešťany. Medzi najznámejšie kúpeľné pobyty patria určite tie v Piešťanoch. Už od 19. storočia sa tu liečia choroby pohybového ústrojenstva a reumy. Liečili sa to okrem bežných smrteľníkov aj známe osobnosti. V minulosti bolo dôležitým kritérium blízkosť Bratislavy a azda ešte viac aj Viedne. Poskytované sú viaceré typy procedúr a relaxu ako napríklad rehabilitačné cvičenia, zábaly zo sírneho bahna alebo liečebné masáže. Možno sa Vám na konci pobytu podarí odísť podobne ako na slávnej soche v areáli kúpeľov ktorá láme barlu, prípadne aspoň na bicykli alebo pre tých pohodlnejších na modernom elektrobicykli.

Na to aby ste predchádzali zraneniam a udržiavali si fyzickú aj duševnú rovnováhu je potrebné sa o seba starať v tomto smere. Znovu objaveným spôsobom je aj joga. Priamo v Piešťanoch sa cvičí joga v relaxačnej škole Monada kde Vás naučia základy aj pokročilejšie techniky.

http://www.monada.sk/kupelne-pobyty/esplanade-balnea/

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK