Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Dobrý festival zverejňuje svoj denný hudobný aj sprievodný program!

Jedna z najväčších hudobných udalostí roka na východnom Slovensku už čoskoro zaplní areál prírodného kúpaliska Delňa v Prešove. 17. – 18. júna 2016 prinesie Dobrý festival na jedno miesto výnimočný program plný hudby, workshopov, zábavy a atrakcií.

Počas oboch festivalových dní si na svoje prídu fanúšikovia rôznych hudobných žánrov. Už tradične sa pod jednou festivalovou strechou stretnú metalisti, rockeri, jazzmeni, šansonieri, punkáči, ale aj milovníci popu, šansónu, drum & bass-u, deep house, funky, či ľudoviek!

Piatkový večer bude na hlavnom pódiu skutočne veľmi farebný. Ako prvý sa predvedie profesionálny umelecký súbor – PUĽS. PUĽS vznikol v roku 1955, takže minulý rok oslávil už svoje šesťdesiate výročie existencie a za sebou má viac ako desaťtisíc predstavení! Dobrú náladu všetkým návštevníkom určite urobí veselá partia okolo kapely Žobráci, ktorých členovia dlhé roky organizovali Festival Dobrej hudby - predchodcu DOBRÉHO FESTIVALU. Prvý krát sa na Delni predstaví Richard Müller. Richard aktuálne intenzívne pracuje na svojom novom albume, má naplánovaných, ale už aj odohratých množstvo koncertov v rámci svojho „To najlepšie tour“, a v Prešove sa na neho môžu fanúšikovia prísť pozrieť a zaspievať si všetky jeho skvelé pesničky práve na DOBROM FESTIVALE. Program hlavného pódia veľkolepo uzatvorí domáca kultová kapela Chiki liki tu-a.

V Šariš dobrej pivárni sa v piatok predstaví mladá prešovská kapela Big Black Beat, ale aj Walter Schnitzelson, Satin Lead, Karpina, či Nocadeň.

Na rockovom pódiu vás vyskáču mladí šikovní muzikanti z kapely Wild People, Róbert Mikla a priatelia, Marián Grexa s GREXABAT, česká heavy metalová legenda TŐRR a čerešničkou bude vystúpenie ruských progresívnych chlapcov z kapely Psilocybe Larvae zo St. Petersburgu.

Večerný program v tanečnom stane otvára domáca reggae kapela N3O Akustika so špeciálnym programom. Drum&bass-ovú nádielku odštartuje Olis Bakulu & Slight, za ním príde B-COMPLEX / Matia, Duall a set uzatvoria neurofukoví OPEX & CTB.

Vo filmovom stane sa bude premietať legendárny film „Obchod na korze“ a „Čierna mačka, biely kocúr“ a hudobne sa tu predvedú Los Massakeros!

Sobotný program na hlavnom pódiu patrí iba východniarom. Program otvorí domáca speváčka Michaella, do tanca zahrajú Kandráčovci, vystrieda ich Katka Knechtová, ktorá tiež vystúpi aj v špeciálnom programe s IMT SMILE a Petrom Lipom, a o skvelú zábavu na záver sa postará kapela Heľenine oči!

V Šariš dobrej pivárni si fanúšikovia dobrej rockovej, bluesovej aj folkovej hudby určite prídu na svoje. Predstavia sa kapely ako Oplan, či Sanchez Amsterdam, Tásler Pufo Band, ElevenHill, ale aj bratislavský Korben Dallas a večer uzatvorí známy pesničkár Edo Klena.

Rockové pódium poteší všetkých milovníkov tvrdých tónov vystúpením kapiel Gloom, Doomas, Lunatic Goods, Ester a po prvý krát na DOBROM FESTIVALE vystúpi aj RAMCHAT s Pavlom Hiraxom Baričákom.
Horúčku sobotňajšej noci v tanečnom stane odštartuje partia dj-ov z projektu Back 2 Love (Blazey Funkjakers). Housová časť linepu vyvrcholí vystúpením uznávaného belgického undergroundového producenta a dídžeja, ktorým nie je nikto iný ako „kráľ súčasnej underground music“ LE BABAR.

Deep atmosféry pre vyzreté publikum a s citom kombinované drum and bass-ové skúsenosti inteligentne vo svojich housových setoch používa jedna z najdlhšie hrajúcich a vôbec prvých ženských DJs v Čechách – IM CYBER, ktorá bude určite skvelým mostíkom k setu legendárneho britského breakbeatového DJa menom LTJ BUKEM, ktorému bude sekundovať britský MC Stamina!

Večer uzatvoria Back 2 Love DJs s Mariánom Gapom Garberom (IMT Smile, Groovin´ Heads, Peter Lipa..).
Filmový stan bude od rána plný rozprávok a filmov, ale aj koncertov. V sobotu večer vystúpi Katka Koščová a AMC Trio.

Dobrý festival okrem nabitého hudobného programu tradične ponúka aj bohatý sprievodný program pre deti aj dospelých. Okrem premietania filmov na vás čaká workshop prvej pomoci, prehliadka rôznych druhov bojových umení, zacvičiť sa môžete jógu s Jankou, či zumbu®. Návštevníkom sa predstaví viac ako 16 športových klubov, ktoré predvedú ukážku svojho umenia zo štýlov ako kick box, capoeira oxumare, ju-jitsu, aikido, taekwondo, judo alebo si môžete zatancovať jamajské tance! Japonské bojové umenie na žinenke predvedie aj sensei Peter Tomko z dojo Red Dragon zo Strážskeho, žiak Stevena Seagala. Skupina historického šermu COHORS Prešov predvetie ukážku stredovekého streleckého oddielu, ktorý strieľa z hákovníc a ukážku súbojov s replikami stredovekých zbraní.

V detskom kútiku máme pre našich malých priateľov pripravených množstvo atrakcií, čaká ich trampolína, skákací hrad, nafukovací hrad so šmykľavkou, deti si budú môcť vyskúšať maľovanie na drevo, sklo, na tričká, výrobu šperkov, paintball, či lezeckú stenu!

zdroj: www.dobryfestival.sk

 jednodňové vstupenky sú v predaji na couponzone.sk
 dvojdňové permanentky sú v predaji na ticketportal.sk a dobryfestival.sk

Program festivalu:
http://pis.sk/podujatie/5787/dobry_festival.html

Capoeira Oxumare foto Vladimír Kuric
COHORS Prešov
Eleven Hill
IMT SMILE
Kandráčovci
Katka Knecht
Korben Dallas
Le Babar
LTJ Bukem
Mc Stamina
Nocadeň
Peter Tomko
Ramchat new
Richard Muller
Satin Lead,
Súvisiace články
19.6.2016 Foto: Dobrý festival 2016 - sobota 18.6. 18.6.2016 Foto: Dobrý festival 2016 - piatok 17.6. 16.6.2016 Dobrý festival začína už zajtra: všetky dôležité informácie tu! 13.6.2016 Nájdi svojich priateľov s HEYU na DOBROM FESTIVALE a nestrácaj svoj čas čakaním v rade! 11.6.2016 Dobrý festival zverejňuje svoj denný hudobný aj sprievodný program! 6.6.2016 Dobrý festival má opäť čo ponúknuť aj metalovým nadšencom!
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK