PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15766/turisticka_sutaz_atipy_na_vylety_na_jednom_mieste.html

Turistická súťaž a tipy na výlety na jednom mieste

Prešovský kraj môžu turisti spoznávať vďaka mobilnej aplikácii, ktorá obsahuje turistickú súťaž Objavuj Prešovský kraj spojenú s cestovaním a zábavnými kvízmi.
Poseidon a Michal Sýkora sa lokalizovali na brehu Štrbského plesa

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila pre turistov letnú turistickú súťaž Objavuj Prešovský kraj. Turisti ju nájdu v aplikácii Objavujme. Aplikácia zároveň slúži aj na zábavno-poznávacie cyklistické preteky Cyklopátrania Prešovským krajom.

Súťaž Objavuj Prešovský kraj bola spustená 10. júna počas podujatia Odomykanie vôd Štrbského plesa. Potrvá do 15. septembra 2016. Súťaž je určená každému, kto má chuť objavovať zaujímavé miesta Prešovského kraja. Pripravené sú nielen turisticky známe lokality, ale aj nevšedné a málo známe „chuťovky“.

„Turistom ponúkame kombináciu prehľadných tipov na výlety a zábavnú súťaž v jednom. Pre mnohých je to výzva navštíviť čo najviac miest, pre iných forma objavovania nepoznaných lokalít a pomôcka pri plánovaní rodinných či individuálnych výletov, “ predstavil zámer Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Súťaž v aplikácii Objavujme sa osvedčila v minulom roku, v lete 2016 je súťaž doplnená o desiatky zaujímavých miest, kvízové otázky a fotografické úlohy. Minuloročný najlepší objaviteľ navštívil počas leta 249 miest kraja, vynechal len Gerlachovský štít. V tomto roku sú súťažné úlohy inovované.

V súťaži sa nachádzajú aj rôzne menej známe, ale veľmi zaujímavé miesta ako napríklad Strecha dvoch morí v Šuňave, Obria skla alebo Zapikanova chyža v Slanských vrchoch, Kremenec s hranicou troch štátov, magický Raslavkameň neďaleko Prešova, pozostatky mohýl (pochovávania starých civilizácií) pri Nižnom Hrušove, či lokalita nálezu pozostatkov života neandertálcov v geoparku v Gánovciach. Nechýbajú drevené kostolíky, vrcholy, rozhľadne, jaskyne, horské chaty, pramene a pod.
Lokalizuj sa, odfoť miesto, odpovedaj na kvíz

V aplikácii Objavujme je v hre Objavuj Prešovský kraj umiestnených až 360 tipov na výlety. Súťažných je 250 miest. Úlohou súťažiaceho je lokalizovať sa na mieste, za čo získa príslušný počet bodov. Dvestovka miest má navyše fotografickú úlohu. Teda ak miesto súťažiaci odfotí, získa bonusové body. A aby nechýbala aj trocha napätia a adrenalínu, pri 125 úlohách nájde súťažiaci kvízové otázky. Stačí správne odpovedať a na konto pribudnú ďalšie body.

Aplikácia je funkčná aj v offline móde. Pre registráciu a pripočítanie nazbieraných bodov je potrebné pripojiť sa na internet. Aplikácia je voľne dostupná.
Aj po skončení súťaže bude súťaž Objavuj Prešovský kraj voľne prístupná a poslúži ako skvelý sprievodca za výletmi v Prešovskom kraji.
Najlepší objavitelia Prešovského kraja získajú hodnotné ceny – pobyty, darčekové poukazy, elektroniku a podobne.
Na svoje si prídu aj cyklisti

Pre cyklistov je v aplikácii Objavujme špeciálna hra Cyklopátrania. Zábavno-poznávacie preteky zavedú cyklistov do štyroch kútov Prešovského kraja. V každom z nich majú 15 bodov, na ktoré sa môžu v deň pretekov vybrať, lokalizovať sa a získať súťažné body. Hra sa v aplikácii zobrazí vždy deň pred štartom pretekov.
Cyklopátrania Prešovským krajom sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. V lete 2016 sú v ponuke štyri krásne lokality: 25. jún – Stropkov, 23. júl – Humenné, 13. august – Ľubovnianske kúpele a 10. september – Prešov.

Všetky informácie nájde verejnosť na stránke www.severovychod.sk

 
13.6.2016 | Autor: Barbora Čechová | Tip na výlet | čítané: 2598 krát