Nedeľa, 22. september 2019
Meniny má Móric | zajtra Zdenka

Vyhlásenie primátorky Andrey Turčanovej k priebehu Mestského zastupiteľstva mesta Prešov zo dňa 16.6.2016

„Udalosti na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva považujem za neštandardné.“

Primátorka Prešova Andrea Turčanová: Zastávam názor, že na komunálnej úrovni, v samospráve, by nemali byť rozhodujúce stranícke farby či počet poslaneckých klubov, ale záujem nášho občana, ktorý by mal byt nadradený nad akékoľvek politické čí mocenské hry. Žiaľ, včerajšok nebol toho dôkazom a zastupiteľstvo ukázalo, aké sú priority jednotlivých poslancov.

Neschválením dôležitého programu rokovania v prospech občanov Prešova o závažných témach, môže mať nie priaznivé následky pre rozvoj mesta:
- dotácie v sociálnej oblasti určené pomôcť tým, ktorí sú na túto pomoc odkázaní,
- VZN o nakladaní s odpadmi, kedy mesto, pri jeho neschválení, porušuje zákon,
- záverečný účet mesta, ktorý, ak nebude schválený, mestu hrozí pokuta,
- návrh Zmluvy o financovaní medzi Európskou investičnou bankou a mestom, kde ide o dôležitú medzinárodnú zmluvu pre rozvoj Prešova,
- významné majetkové prevody, ako prenájom zimného štadióna, kde môže byť ohrozená blížiaca sa sezóna,
- schválenie kúpy pozemkov za účelom rekonštrukcie futbalového štadióna pre 1. FC Tatran, ktorí čerstvo postúpili do 1. ligy,
- a mnoho ďalších dôležitých bodov pre ďalší chod mesta.

Ak poslanec MsZ a predseda poslaneckého klubu Lepší Prešov Ján Ahlers pred médiami vyhlásil, že „hlasovania o programe sa zdržali najmä preto, lebo ich na stole čakala kôpka materiálov, s  ktorými neboli vopred oboznámení, “ nehovorí pravdu. Program bol prerokovaný a odsúhlasený v mestskej rade dňa 13. júna1. „Na stôl“, ako to bolo pomenované, boli do programu zaradené tri poslanecké návrhy predložené poslancom Ďurišinom, doplnené návrhy na zmenu uznesení, ktoré vzišli z pondelkovej mestskej rady a výsledok OVS na prenájom zimného štadióna, na základe požiadavky klubu SMER-SD, nezávislí poslanci2.
Je asi potrebné pripomínať, že poslanec aj primátorka, ako volení predstavitelia v meste, zastupujú svojich voličov, obyvateľov nášho mesta a naša práca by mala byt tomuto základnému účelu podriadená. Predseda nového klubu sa včera vyjadril: "chceme podporiť primátorku aj každý dobrý návrh v zastupiteľstve, " preto všetkých členov tohto klubu, ako aj celé zastupiteľstvo vyzývam, aby nebojkotovali základné procesy zastupiteľského orgánu.
Tu už nejde o hru na víťazov a porazených. Som otvorená slušným rokovaniam či konštruktívnemu vyjednávaniu, ale za týchto podmienok, ktoré sa tu snažia niektorí nastoliť, bude jediným porazeným, žiaľ, naše mesto a jeho obyvatelia.

Predaj rodinný dom na Šidlovci, pozemok 817 m2, Prešov

Na predaj rodinný dom v pôvodnej zástavbe rodinných domov s pozemkom o výmere 817 m2 v časti Šidlovec v Prešove. 5 izbový rodinný dom, úžitková plocha cca 160 m2. V celom dome sú plastové okná, inak pôvodný stav. Všetky IS. Výborná lokalita.

0907030622 | | cena: 159.000,-€
Predaj pozemok, OV, výmera 1186 m2, Sabinov

lokalita: blízke centrum , v zastavanom území, prístup po asfaltovej ceste, mimo hlavnej cesty, šírka: cca 32 m v hornej časti a 25 m v dolnej časti, dĺžka: cca 44 m z jednej strany, 40 m z druhej strany. IS v dosahu. pozemok je svahovitý, slnečný, udržiavaný

0907030661 | | cena: 27.000,-€
Dám do prenájmu kancelárske priestory

Výhodne prenajmeme priestory na podnikanie v širšom centre Prešova. Výborná poloha, parkovanie pri objekte.

+421903602897 | | cena: dohodou
Predaj rodinný dom 128 m2, s pozemkom 2456 m2, Malý Šariš, okr. Prešov

Na predaj podpivničený rodinný dom s pozemkom 2456 m2, s garážou s nadstavbou a hospodárskymi budovami, Malý Šariš. Zastavaná plocha 128 m2, úžitková plocha 108 m2, podpivničenie 100 m2, pôjd 90 m2. Dom je riešený ako 3-izbový.

0907030623 | | cena: 156.000,-€
Pri zobrazovaní stránky používate aktívny script na blokovanie prídavných modulov (adBlocker). Pre správne zobrazenie všetkých sekcií ho deaktivujte.