Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Voda v Delni je čistá ako už dávno nie

Voda na Delni je čistá. Potvrdzujú to výsledky analýzy kontrolných vzoriek, ktoré už má mesto Prešov k dispozícii.

Po optimistických výsledkoch rozborov vody v prírodnej vodnej nádrži Delňa, ktoré zistil profesor Bohuslav Maršálek hneď po spustení technológie na jej úpravu, má mesto Prešov k dispozícii aj výsledky z nezávislého laboratória. Výsledky potvrdzujú, že kontrolované parametre sú hlboko pod normou a vyhovujú požiadavkám Vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR č. 308/2012 Z.z. z 1.októbra 2012 o požiadavkách na kvalitu vody, kontrolu kvality vody a o požiadavkách na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení na prírodnom kúpalisku.

Konečné slovo o vhodnosti vody na kúpanie dajú až pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove. Tí však vzorky vody budú odoberať po úplnom naplnení nádrže Delňa, čo sa očakáva v priebehu najbližších dvoch, troch dní.

Doterajšie rozbory vody dávajú predpoklad, že tohtoročné leto na Delni by po dlhej dobe mohlo byť aj o bezpečnom kúpaní v zdravotne bezchybnej vode. Delňa navyše oproti minulosti už teraz ponúka množstvo atrakcií a programov, ktorými do svojho areálu láka návštevníkov. V utorok 12. júla tam napríklad vystúpi skupina Mloci. V upravenom areáli je k dispozícii okrem športovísk aj občerstvenie, zmrzlina, ale vychutnať sa dá aj jazda na vodnom bicykli a na motorovom člne.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK