Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Audit a jeho význam pre spoločnosti

Pre stredne veľké a veľké spoločnosti vyplýva zo zákona o audite nutnosť auditu účtovníctva. V zákone sú presne uvedené obraty, prípadne vlastný majetok firmy od ktorého je potrebný takýto audit vykonávať.

Aké sú ale reálne prínosy takéhoto auditu pre spoločnosť?
Určite je to hlavne kontrola účtovníctva. Audit je teda okrem iného aj prevenciou pred možnými sankciami zo strany štátu. Vždy je lepšie odhaliť nejaké nezrovnalosti v rámci auditu ako by to bolo pri daňovej kontrole. V takom prípade už hrozia zo strany štátu aj nevyhnutné sankcie. Preto je odporúčané vykonávať audit účtovnej uzávierky nie len pre spoločnosti ktorým to vyplýva zo zákona ale aj tým ostatným. Je to pre dobro firmy. Kto ale môže takéto účtovníctvo overovať? Určite to musí byť skúsená firma ktorá je v účtovníctve "doma".
Takouto je určite spoločnosť Solidita. Na ich webe www.solidita-audit.sk sa dozviete všetko potrebné pre základné zorientovanie sa v problematike. Samotná firma má skúsený tím odborníkov na dané oblasti a svoju činnosť v obore vykonáva už viac ako dve desaťročia. Toto je zárukou toho, že aj Váš audit bude vykonaný správne a dôkladne. Pre bežné otázky v oblasti účtovníctva, prípadne miezd a personalistiky je niekedy dobré sa poradiť aj sinými účtovníkmi prípadne požiadať o kvalifikovanú radu. Toto sa dá na portáli www.easyfix.sk Pre odborné rady si teda môžete prísť aj na tento web. Odpovedajú profesionáli.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK