PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/15920/2-_presovsky_cyklomaraton__hlasi__374___ucastnikov.html

2. PREŠOVSKÝ CYKLOMARATÓN hlási 374 účastníkov!

Druhého pokračovania prešovského cyklomaratónu sa zúčastnilo 374 cyklistov a vozičkárov, čo je takmer dvojnásobok účastníkov oproti vlaňajšiemu úvodnému ročníku tohto podujatia.

Štart - Prešov pešia zóna
Cieľ - jazdecký areál – sídl. III

Podujatie spred radnice odštartovali:
za mesto Prešov – viceprimátor Štefan Kužma
za PSK - poslanec VÚC – Miroslav Benko
za komisiu kultúry a športu pri MsZ v PO jej predsedníčka Renáta Fedorčíková

Účastníci sa vydali na 3 okruh:
1. okruh – obcami okresov PO a SB - 42 km
2. okruh - ulicami mesta PO - 4,5 km
3. okruh - v jazdeckom areáli - 100 m
(celá trasa 1. a 2. okruhu na www.cyklopresov.com)

Prví účastníci prichádzali už 9.30, napriek tomu, že prezentácia bola až od 11.00 hod a po tejto sa hodine sa vytvoril slušné dlhý had čakajúcich na prezentáciu, ale aj nový na registráciu.
Do piatka cez web a na registračnom mieste na pešej zóne sa dokopy zaregistrovalo 246 účastníkov a zostatok 128 v sobotu.
Na trati boli 3 občerstvovacie stanice – Šar. Sokolovce, Ražňany a Veľký Šariš - čo v pomerne teplom sobotnom počasí účastníci veľmi ocenili.
Podujatie prebiehalo za účinnej asistencie DI PZ SR v Prešove a mestských polícii v PO a SB a Červeného kríža začo im patrí veľká vďaka a tým nenastali počas podujatia žiadne problémy, či už dopravného alebo zdravotného charakteru.

Celkový počet účastníkov 2.ročníka je 374 (minulý rok 208) – z toho 11 vozíčkarov, ktorí neskrývali nadšenie, že aj na nich sa nezabudlo a mohli byť súčasťou tohto cyklo projektu a najväčšie emócie prejavil 11 ročný Jakub z Križovian, keď mu bolo oznámené, že získava za účasť tablet.
Prvý dorazil do cieľa za 1 hod a 11 min Tomáš Olšavský.
Najstarším účastníkom nám už známy z prvého ročníka a to Arpád Csaplár z Komárna, čo znamená, že mu pribudol 1 rok a má už 79 rokov.
Najvzdialenejší účastník bol od našich severných susedov a to z Poľska Marijusz Dubiel, takže podujatie nabralo aj medzinárodný charakter.
Podujatia sa zúčastnili aj 2 handbakeri a jeden, či vlastné jedna z nich sa zúčastní aj paraolympiády v Riu de Janeiro a to Anna Orosová a ktorá účasť na podujatí brala aj ako prípravu na paraolympiádu.

Súčasťou podujatia boli aj hry v štýle skautov, ale aj koník, či hasičské auto, technika Mestskej polície v PO a ako bonbónik cyklotrialové vystúpenie majstra sveta Jána Kočíša.
Výťažok s podujatia bude po dohode s mestom Prešov venovaný dvom sociálne odkázaným rodinám, takže svojou účasťou cyklisti podporili aj túto charitatívnu aktivitu začo im patrí z našej strany vďaka.

Hodnotenie z našej strany:
- 2. ročník nás prekvapil ešte viac než prvý a to predovšetkým svojou účasťou s ktorou sme, úprimne povedané, nerátali. Teší nás, že heslo podujatia „Vypnime počítače, televízory, opusťme gauče a hor sa do prírody“ oslovilo 374 účastníkov na preverenie si vlastných fyzických síl a môžeme povedať, že v sobotu boli všetci víťazí. Takže po dvoch ročníkoch asi môžeme konštatovať, že tento projekt „FREE cyklistiky“ má opodstatnenie a vyplnil typ cyklistického podujatia, ktorý v našom regióne chýbal. Čiže prvé 2 ročníky Prešovského cyklomaratónu a aj prvé odozvy už aj na ten druhý ročník nás podnecujú k usporiadaniu ďalšieho ročníka.

A samozrejme, že chceme všetkým, čo prispeli k zorganizovaniu tohto cyklistického podujatia, čo najsrdečnejšie poďakovať.

 
5.9.2016 | Autor: René Polačok | Šport | čítané: 2666 krát