Sobota, 18. máj 2024
Meniny má Viola | zajtra Gertrúda

2. PREŠOVSKÝ CYKLOMARATÓN hlási 374 účastníkov!

Druhého pokračovania prešovského cyklomaratónu sa zúčastnilo 374 cyklistov a vozičkárov, čo je takmer dvojnásobok účastníkov oproti vlaňajšiemu úvodnému ročníku tohto podujatia.

Štart - Prešov pešia zóna
Cieľ - jazdecký areál – sídl. III

Podujatie spred radnice odštartovali:
za mesto Prešov – viceprimátor Štefan Kužma
za PSK - poslanec VÚC – Miroslav Benko
za komisiu kultúry a športu pri MsZ v PO jej predsedníčka Renáta Fedorčíková

Účastníci sa vydali na 3 okruh:
1. okruh – obcami okresov PO a SB - 42 km
2. okruh - ulicami mesta PO - 4,5 km
3. okruh - v jazdeckom areáli - 100 m
(celá trasa 1. a 2. okruhu na www.cyklopresov.com)

Prví účastníci prichádzali už 9.30, napriek tomu, že prezentácia bola až od 11.00 hod a po tejto sa hodine sa vytvoril slušné dlhý had čakajúcich na prezentáciu, ale aj nový na registráciu.
Do piatka cez web a na registračnom mieste na pešej zóne sa dokopy zaregistrovalo 246 účastníkov a zostatok 128 v sobotu.
Na trati boli 3 občerstvovacie stanice – Šar. Sokolovce, Ražňany a Veľký Šariš - čo v pomerne teplom sobotnom počasí účastníci veľmi ocenili.
Podujatie prebiehalo za účinnej asistencie DI PZ SR v Prešove a mestských polícii v PO a SB a Červeného kríža začo im patrí veľká vďaka a tým nenastali počas podujatia žiadne problémy, či už dopravného alebo zdravotného charakteru.

Celkový počet účastníkov 2.ročníka je 374 (minulý rok 208) – z toho 11 vozíčkarov, ktorí neskrývali nadšenie, že aj na nich sa nezabudlo a mohli byť súčasťou tohto cyklo projektu a najväčšie emócie prejavil 11 ročný Jakub z Križovian, keď mu bolo oznámené, že získava za účasť tablet.
Prvý dorazil do cieľa za 1 hod a 11 min Tomáš Olšavský.
Najstarším účastníkom nám už známy z prvého ročníka a to Arpád Csaplár z Komárna, čo znamená, že mu pribudol 1 rok a má už 79 rokov.
Najvzdialenejší účastník bol od našich severných susedov a to z Poľska Marijusz Dubiel, takže podujatie nabralo aj medzinárodný charakter.
Podujatia sa zúčastnili aj 2 handbakeri a jeden, či vlastné jedna z nich sa zúčastní aj paraolympiády v Riu de Janeiro a to Anna Orosová a ktorá účasť na podujatí brala aj ako prípravu na paraolympiádu.

Súčasťou podujatia boli aj hry v štýle skautov, ale aj koník, či hasičské auto, technika Mestskej polície v PO a ako bonbónik cyklotrialové vystúpenie majstra sveta Jána Kočíša.
Výťažok s podujatia bude po dohode s mestom Prešov venovaný dvom sociálne odkázaným rodinám, takže svojou účasťou cyklisti podporili aj túto charitatívnu aktivitu začo im patrí z našej strany vďaka.

Hodnotenie z našej strany:
- 2. ročník nás prekvapil ešte viac než prvý a to predovšetkým svojou účasťou s ktorou sme, úprimne povedané, nerátali. Teší nás, že heslo podujatia „Vypnime počítače, televízory, opusťme gauče a hor sa do prírody“ oslovilo 374 účastníkov na preverenie si vlastných fyzických síl a môžeme povedať, že v sobotu boli všetci víťazí. Takže po dvoch ročníkoch asi môžeme konštatovať, že tento projekt „FREE cyklistiky“ má opodstatnenie a vyplnil typ cyklistického podujatia, ktorý v našom regióne chýbal. Čiže prvé 2 ročníky Prešovského cyklomaratónu a aj prvé odozvy už aj na ten druhý ročník nás podnecujú k usporiadaniu ďalšieho ročníka.

A samozrejme, že chceme všetkým, čo prispeli k zorganizovaniu tohto cyklistického podujatia, čo najsrdečnejšie poďakovať.

Súvisiace články
28.8.2016 Foto: Prešovský cyklomaratón 2016
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK