Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

FHE: TomFrom

Novým menom prešovskej hudobnej scény je skupina TomFrom. Založili ju traja Tomášovia a ich kamarát Maroš.

Po letnej pauze je tu späť, v netypicky piatkovom termíne Frenkyho hudobná encyklopédia, a predstavujeme vám formáciu TomFrom.

S cieľom „obnoviť zašlé hudobné vzťahy“ ju založili Tomáš Ščerbák, Tomáš Telepák a jeho kolegovia zo skupiny Potmehút – Tomáša Kubeníka a Maroša Ciska.

Viac Lea Heilová z článku v Prešovských novinách:
A tak vzniklo zoskupenie štyroch ostrieľaných hudobníkov z Prešova. Aj keď padlo množstvo návrhov, medzi inými aj Hop-trop či Tik-tak, chalani ostali pri názve TomFrom. Nad tým, čo tento názov znamená, si hlavu lámať nemusíte. Vysvetlenie je prosté.

"Tom-from, práve preto, že je v tejto kapele veľké zastúpenie Tomášov a „from“, aby ľudia dumali odkiaľ. No, predsa z Prešova, “ vysvetlil Tomáš Telepák a dodal, že Maroš s týmto názvom nemal najmenší problém.

Piesne vznikali postupne. Formovali a vyvíjali sa ako žiaci v školách. Počas predchádzajúceho školského roku hudobníci vytvorili 14 skladieb, 12 z nich vybrali na album s názvom Láskyplne.

Zdroj: http://presov.korzar.sme.sk/c/20254334/skupina-tomfrom-stavila-na-lasku.html

Album s tuctom skladieb nahrali i Roberta Bendika vo Finticiach a už ho stihli vydať a pokrstiť na koncerte.

Pokračuje Lea:
"Niektoré texty nabádajú k pokoju a slobode, zbaveniu sa strachu z nových nepoznaných vecí a zážitkov, “ spresnil autorov textov Tomáš Telepák, ktorý dodal, že skladby sú na albume zoradené v takom poradí, aby vytvárali istý príbeh.

Album je zmesou popu, punk-rocku i basy.

Foto: archív

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK