Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Hádzanári peniaze asi nepotrebujú

Mestská rada v Prešove vzala na vedomie návrh prerozdelenia financií z mestského fondu podpory a rozvoja športu. Fond rozdeľuje prostriedky športovým subjektom trikrát ročne, pričom tentoraz rozdelil 62-tisíc korún a do konca roka bude ešte rozdelených necelých dvadsaťtisíc.

Zástupca primátora Milan Laca, ktorý je, mimochodom, bývalým futbalovým brankárom, navrhol zvýšiť príspevok pre Školský športový klub Vivax pri ZŠ M. Nešpora. Tento prešovský klub šesť dní hostil takmer päťdesiatčlennú výpravu rovesníkov z nemeckého klubu z Remscheidu a zostala mu nezaplatená faktúra za ubytovanie vo výške takmer 27-tisíc. Mestský úrad prisúdil klubu štyritisíc korún, avšak na návrh viceprimátora Lacu bola táto čiastka zvýšená na dvadsaťtisíc. Laca dôvodil tým, pobyt nemeckých hostí v Prešove nemal len športový, ale aj spoločenský charakter, keďže Remscheid a Prešov sú partnerské mestá.
Mesto ďalej navrhlo prideliť peniaze aj ďalším desiatim žiadateľom, návrh jedného žiadateľa (SC Esofia Prešov) neakceptovalo. Za turnaj majstrovstiev Slovenska v plážovej hádzanej by mala byť Olympijskému klubu Prešov refundovaná čiastka štyritisíc korún (požiadavka znela na päťtisíc), rovnaká čiastka je určená pre Nohejbalový klub Prešov - Solivar, ktorý žiadal dvadsaťtisíc. Po päťtisíc korún sa ušlo pre klub aerobiku Tatran Femina Fit (požiadavka pätnásťtisíc), okresnej Rade telesnej výchovy a športu (požiadavka dvadsaťtisíc) a tenisovému klubu Tatran Prešov (požiadavka dvadsaťtisíc). Návrh na príspevok šesťtisíc korún prisúdila mestská rada telovýchovnej jednote pre telesne a zrakovo postihnutých - Elán (požiadavka pätnásťtisíc) a združeniu S&F (nešpecifikovaná požiadavka), ktoré pokračuje v organizovaní Dukelských jazdeckých pretekov.

Ženský hádzanársky klub, ktorý dnes pracuje v amatérskych podmienkach, požiadal pre svoje dorastenky päťdesiattisíc korún. Od mesta sa mu, podľa návrhu, ušiel sedemtisícový príspevok. Zaujímavosťou je, že mužský hádzanársky klub, ktorý má vo svojom názve slovíčko "mestský", a ktorý je dnes skutočne na dne, o príspevok od mesta ani len nepožiadal.
Najviac financií - osemtisíc korún - sa, pri spomínanom prerozdeľovaní, ušlo ženským basketbalistkám z tímu BK PU Prešov (žiadal desaťtisíc) a Plaveckému klubu Prešov, ktorý má okolo stotridsať členov (žiadal dvadsaťtisíc).

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK