Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Slávnostné vyhodnotenie Maratónu mieru: Symbolické šeky v hodnote viac ako 5 600 eur si prevzali zástupcovia podporených organizácií

Zástupcovia Karpatskej nadácie, Maratónskeho klubu a ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. odovzdali symbolické šeky trom neziskovým organizáciám, ktoré podporili bežci prostredníctvom programu Bež so srdcom na Medzinárodnom maratóne mieru.

Medzinárodný maratón mieru pilotným ročníkom programu Bež so srdcom spustil novodobú éru spájania behu, charity a moderných technológií. „Spolu 66 bežcov využilo možnosť vydražiť si štartové číslo prostredníctvom aukčnej platformy darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a na 94. ročníku Medzinárodného maratónu mieru bežalo so symbolom srdca na štartových číslach. Športovci tak podporili neziskové organizácie z východoslovenského regiónu sumou 4 371 €, “ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.
Symbolické šeky odovzdávali zástupcovia Karpatskej nadácie a ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. zástupcom organizácií Oáza, nádej pre nový život, Novorodenec.sk a Liga proti rakovine – centrum pomoci na slávnostnom vyhodnotení Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

„Podporené organizácie plnia dôležité úlohy na východe Slovenska a my sme veľmi radi, že sme im vďaka programu Bež so srdcom mohli pomôcť. Tento pilotný ročník programu ukázal, že košický maratón má potenciál byť súčasne športovým aj filantropickým podujatím. Preto sme sa rozhodli túto myšlienku ďalej rozvíjať a už pripravujeme program pre nasledujúci rok, “ dodala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Karpatská nadácia od svojho založenia (1995) poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Aktívne sa venuje aj téme spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropii. Poslaním Karpatskej nadácie je podpora rozvoja východoslovenského regiónu a zmierňovania sociálnej chudoby v regióne založeného na rozvojovej práci v miestnej komunite.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk
ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK