Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Verejnosť rozhoduje o najlepších v cestovnom ruchu

Verejnosť môže od 12. decembra do 12. januára 2017 rozhodnúť o najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja. Hlasovať je možné za najlepšie zariadenia, zamestnancov a za najlepší produkt cestovného ruchu v roku 2016.

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja pripravila už po tretí raz krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Poslaním ocenenia je poukázať na kvality osobností, zariadení, zamestnancov a produktov patriacich k špičke v cestovnom ruchu na severovýchode Slovenska.

„Ocenenie má vyzdvihnúť pozitívne aktivity a služby prispievajúce k zvyšovaniu úrovne cestovného ruchu v Prešovskom kraji a zároveň byť inšpiráciou pre ostatných ľudí, ktorí pracujú v rôznych oblastiach týkajúcich sa cestovného ruchu, “ priblížil zámer ocenenia Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Do konca novembra zasielala odborná i laická verejnosť nominácie v jednotlivých kategóriách: osobnosť cestovného ruchu (CR), NAJ zariadenie, NAJ zamestnanec a NAJ produkt CR. O ocenených osobnostiach rozhodne odborná porota, odborníci tiež posúdia a vyberú najlepší produkt roku 2016.

Výber najlepších zariadení a zamestnancov je na verejnosti. Novinkou je, že môžu hlasovať aj za najlepší produkt. Kategória produktov teda bude mať víťaza hlasovania i víťaza odbornej poroty. Organizátori chcú tak poukázať na zaujímavé a prínosné aktivity v oblasti turizmu, preto rozhodnú aj hlasy verejnosti aj odborná porota.

Hlasovanie prebieha od 12. decembra 2016 do 12. januára 2017 na stránke www.severovychod.sk.

V kategórii NAJ zariadenia si verejnosť vyberá NAJ kultúrne, zábavné/rekreačné a informačné zariadenia, rozhoduje tiež o najlepšom ubytovacom zariadení, reštaurácii a kaviarni/bare/čajovni Prešovského kraja. Pestrú ponuku má aj kategória NAJ zamestnanec CR .

V kategórii NAJ produkt cestovného ruchu je nominovaných jedenásť produktov, ktoré prispievajú k zvýšeniu návštevnosti kraja, doplneniu ponuky služieb, kultúry a rozvoju turizmu. Výber je rôznorodý – festivaly, podujatia, športové vyžitie (bike park, boulderová stena), obnovené turistické trasy i projekt stredoškolákov na prilákanie návštevníkov do kúpeľov.

KOCR Severovýchod Slovenska zároveň ďakuje za nominácie na NAJ produkt týkajúce sa projektu LEGENDARIUM. Nakoľko je KOCR Severovýchod Slovenska organizátorom ocenenia a zároveň autorom projektu, nebude nominácia zaradená do hlasovania ani do hodnotenia poroty. “Sme radi, že putovanie po kraji s legendami zaujalo a aj zaslané nominácie sú pre nás impulzom v jeho pokračovaní. Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí nám zaslali nominácie na ocenenie vo všetkých kategóriách, teší nás, že ich môžeme takouto formou propagovať a predstaviť verejnosti, ” doplnil Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.
Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční 26. januára 2017 na medzinárodnej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Incheba Expo v Bratislave v expozícii Prešovského kraja.

V roku 2015 získali ocenenie za celoživotný prínos v cestovnom ruchu nestori v oblasti hotelierstva a gastronómie i propagácie kraja František Odložilík a Norbert Frank. V oblasti vzdelávania v cestovnom ruchu bol ocenený profesor René Matlovič. V kategórii podnikanie bola cena udelená Silvii Holopovej, riaditeľke Boutique hotela Hviezdoslav v Kežmarku.
NAJ produktmi roku 2015 sa stala trojica produktov: Objavovanie Prešova 2015, projekt Tatry v pohybe a vodný svet Aquaruthenia vo Svidníku.

Na základe hlasovania verejnosti NAJ kultúrnym zariadením r. 2015 stalo Ľubovnianske múzeum – hrad v Starej Ľubovni. NAJ informačným zariadením roku 2015 bola dvojica Tatranských informačných kancelárií Starý Smokovec a Tatranská Lomnica, ktoré spoločne využívajú tzv. informačnú slučku. Titul NAJ reštaurácia roku 2015 v Prešovskom kraji získal Zelený strom v Sabinove. Víťazom kategórie NAJ ubytovacie zariadenie sa stal Hotel Bachledka Strachan v Ždiari. NAJ kaviarňou/barom/čajovňou bolo prešovské Libresso. Rovnako do Prešova putovala aj cena pre najlepšieho kuchára Tomáša Havrilu z reštaurácie Zwicker. Víťazom kategórie NAJ čašník, barista, barman, someliér sa stal Jaroslav Katrenič z Boutique hotela Hviezdoslav v Kežmarku.

Ocenení v roku 2015
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK