Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Zodpovedne podnikajúca IT firma prispeje obyvateľom regiónu na realizáciu ich snov

Štvrtý ročník grantového programu spoločnosti T-Systems Slovakia, „T“ for all, all for „T“ podporil tento rok 10 projektov z košického a prešovského regiónu sumou 24 000 EUR.

Neziskové organizácie a občianske združenia ich použijú na realizáciu svojich nápadov v oblasti zlepšenia kvality životného prostredia, trávenia voľného času, pohybových aktivít, športu a osvety. Program zároveň podporí aj dobrovoľnícku angažovanosť zamestnancov spoločnosti.

Splav rieky Hornád s prešovskými skautmi, Košický triatlon, Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči, Nedeľňajšie popoludnia pre Humenčanov, Košická dobrovoľnícka jar - to sú len niektoré z projektov, ktoré v budúcom roku spestria a obohatia život občanov rôznych vekových kategórií na východnom Slovensku a prispejú k budovaniu miestnych komunít.

„Program, ktorý už 4 roky realizujeme v spolupráci so spoločnosťou T-Systems Slovakia, s.r.o. mapuje potreby ľudí, ktorí žijú a pracujú v tomto regióne. Prostredníctvo našich grantových programov sa snažíme na ich očakávania čo najvhodnejšie zareagovať, “ hovorí Laura Dittel, riaditeľka nadácie. „Program je zároveň príspevkom k téme zodpovedného podnikania a príkladom toho, ako môže súkromný sektor podporovať rozvoj regiónu, v ktorom podniká.“

“Desať rokov T-Systems Slovakia v Košiciach, desať víťazných projektov v grantovom programe T for all, all for T. Čísla, ktoré svedčia o podpore regiónu. Tá sa každým rokom prehlbuje a rozširuje. Som rád, že sa nám v tomto ročníku podarí podporiť košický i prešovský kraj rovnakým dielom, ” uviedol generálny riaditeľ T-Systems Slovakia s.r.o. Daniel Giebel.
O finančnú podporu sa v tomto ročníku uchádzalo 35 projektov. Celková suma, o ktorú žiadali bola 97 315 EUR.

Zoznam podporených projektov:
- Inštitút pre otázky samosprávy, Košice: Košická dobrovoľnícka jar
- OZ Barlička, Prešov: Komunita deťom
- Slovenský skauting, Prešov: ZA JEDNOTKY DOLE VODOU...
- 3-Atlon, Košice: Košický triatlon 2017
- Active life, Košice: StredoveKE hradby v našom podchode
- Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov, Košice: Agility ako šport pre mladých – úspešné pokračovanie
- Rodičovské združenie pri ZŠ Ľudovíta Fullu, Košice: Nízkoalergénna zóna v školskej komunitnej záhrade
- OZ Foya, Levoča: Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči - rozšírenie
- FreeMar, Humenné: Mladí pre susedov
- OZ Hipoedu, Levoča: NÁŠ-VÁŠ KONÍK-POMOCNÍK

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 22 rokov. Od roku 1994 poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Nadácia sa angažuje v téme zmierňovania sociálnej chudoby založeného na práci v miestnej komunite a v téme spoločenskej zodpovednosti firiem. Grantové programy Karpatskej nadácie sú zamerané na rozvoj regiónu v rôznorodých oblastiach. Nadácia podporuje spoluprácu, vytváranie partnerstiev na miestnej úrovni a zapojenie celej komunity do riešenia miestnych potrieb. Počas svojej existencie nadácia podporila stovky projektov sumou viac ako 2,1 milióna EUR.

T-Systems Slovakia s.r.o. , ako jeden z najväčších zamestnávateľov v oblasti IKT na Slovensku poskytuje služby správy operačných systémov, aplikácií, databáz, sietí a systémov SAP pre korporátnych klientov skupiny Deutsche Telekom, ktorej je súčasťou. T-Systems Slovakia je dcérskou spoločnosťou T-Systems International GmbH, ktorý poskytuje inovatívne IKT technológie a hlboké know-how riešení v priemyselných odvetviach zákazníkom z celého sveta. T-Systems Slovakia je jednou z kľúčových súčastí celosvetovej dodávateľskej siete T-Systems International a svojimi výkonmi zvyšuje konkurencieschopnosť materskej firmy na svetových trhoch. T-Systems Slovakia ponúka vynikajúce pracovné príležitosti v Košiciach pre IT profesionálov, končiacich študentov vysokých škôl a maturantov so záujmom a motiváciou pracovať v oblasti IKT. Ponúka dlhodobé všeobecné ako aj odborné vzdelávanie s certifikáciou, kariérny a osobnostný rozvoj, široký balík možností zamestnaneckých výhod a špičkové pracovné prostredie. T-Systems Slovakia je jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley a Koalície 2013+.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK