Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Humenčania Jeno´s Brothers majú nový album Colours, pokrstil ho Martin Husovský

Humenská skupina Jeno´s Brothers už oficiálne vydala svoj nový album Colours. Do života ho uviedol na krstnom koncerte Martin Husovský z Komajoty. Na albume sa nachádza deväť piesní, v ktorých sa miešajú prvky populárnej, rockovej a funky hudby. Vznik albumu skupina avizovala ešte v jeseni singlom Get The Dance, ku ktorému vznikol aj videoklip na Domaši a Šírave.

Album sme nahrali v štúdiu Umpax so Stanom Čorejom a stretávali sme sa tam často aj s Martinom Husovským. Za ten čas sme si vytvorili veľmi dobrý vzťah nielen z profesionálneho hľadiska, ale hlavne z toho ľudského a priateľského, preto sme radi, že sa toho Martin zhostil, ktorému mal Stano Čorej asistovať, ale zo zdravotných dôvodov sa nedostavil. Ešte si to vynahradíme“, prezradil počas večera spevák a gitarista Lukáš Jeňo.

Nový album Colours nahrávali Jeno´s Brothers približne rok a v októbri ho mali hotový. „Kým sme spracovali booklet a ostatné záležitosti, tak oficiálny dátum vydania vyšiel na 24. decembra, čiže na Štedrý deň“, dodáva hudobník. Medzi fanúšikmi zarezonoval ešte aktuálny singel Get The Dance, ktorý je tanečný presne tak ako to v prípade dobrého funky má byť.

Na pesničku reagujú už teraz fanúšikovia aj naživo a spievajú si ju počas koncertov. Hudobníkov z Jeno´s Brothers to potešilo na krstnom koncerte a tak s blížiacim sa novým rokom prichádzajú ďalšie plány. Ich čerstvá nahrávka obsahuje deväť piesní a je z čoho vyberať. „Tešia nás ohlasy na Get the Dance a tak predstavíme aj prostredníctvom nových videoklipov ďašie pesničky z albumu Colours.“ Album, ktorý mohla kapela čiastočne nahrať aj vďaka víťazstvu v Súťaži kapiel Dobré zo Slovenska, predstavia Humenčania na jarnom turné.

Album uviedol do života Martin Husovský zo skupiny Komajota. Novinku posypal pestrými farbami a poprial jej čo najviac dotlačí, aby sa nesťahoval, ale kupoval. „A aby kapela mohla vďaka tomu robiť to, čo kapelu robí kapelou. Hrať, nahrávať a robiť ľuďom svojou hudbou radosť.

Večera sa zo zdravotných dôvodov nezúčastil Husovského spoluhráč Stano Čorej, s ktorým Jeňovci nahrávali celý album v prešovskom štúdiu Umpax. Obaja členovia Komajoty počúvali spoločne vznikajúce pesničky, kým Humenčania neboli v štúdiu. „Držím im palce a veľmi sa z toho teším, pretože je to fakt dobrý album, verte mi, bol som pri takmer každej note a počúval som ho postupne ako vznikal“, doplnil Martin Husovský.

Ešte jedna zaujímavosť na záver. Krstný večer sa niesol nielen v znamení nových skladieb z albumu Colours, ale v úvode zahrali hudobníci Jeno´s Brothers spoločne s Martinom Husovským štyri pesničky od Komajoty. Najviac si ale zanôtila klávesáčka Monika Jeňová, ktorá ešte na konci večera vystúpila so svojou ďalšou kapelou Girls from the Moon. Ak máte radi funk a soul, nemali by ste vynechať ich klubové koncerty v najbližšej dobe. Sledujte preto aj ich fanpage na facebooku.

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček
foto: Maruška Jeňová

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK