Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Dobrý festival bude najbližších desať rokov na Delni

Na prešovskej radnici včera primátorka Andrea Turčanová a Miroslav Tásler, organizátor podujatia Dobrý festival podpísali zmluvu o spolupráci na dobu desiatich rokov. Na základe nej mesto umožní každoročne v mesiaci jún festival zorganizovať v areáli Delňa.

Fanúšikovia obľúbeného festivalu sa už teraz môžu tešiť na jún v areáli Delňa. A to najbližších desať rokov. Dohodli sa na tom primátorka Andrea Turčanová a organizátor podujatia Miroslav Tásler, ktorí včera podpísali Rámcovú zmluvu o spolupráci. Na základe nej mesto umožní, aby sa Dobrý festival uskutočnil na Delni, realizačná zmluva so správcom areálu, Prešov Real sa bude obnovovať každý rok.

Andrea Turčanová pri podpise ubezpečila všetkých priaznivcov tohto podujatia, že v Prešove Dobrý festival bude. Miroslav Tásler nadviazal na slová primátorky a vysvetlil, že zmluva na desať rokov mu umožní zabezpečiť aj svetovo známejšie mená z hudobnej scény.

Tento rok bude atmosféru festivalu dotvárať aj napustená Delňa. „Vlani šlo o mimoriadnu situáciu, kedy sme sa po trinástich rokoch snažili mať v Delni nezávadnú vodu. V tomto náročnom procese zavádzania novej technológie pod vedením profesora Maršálka mohlo napustenie nádrže zmariť celý zámer, “ vysvetlila primátorka, ktorá festival oceňuje. Podľa jej slov podčiarkuje hrdosť na Prešov, na prešovské kapely, ale aj vďaka festivalu sa zvyšuje návštevnosť mesta.

„Všetko je vyriešené a vydiskutované, “ uzavrel M. Tásler a dodal: „Tento rok zabezpečíme SBS, vstup k vode a plot okolo nádrže.“

Dobrý festival sa tento rok uskutoční v dňoch 16. až 18. júna a bude to už jeho jubilejný desiaty ročník. Okrem známych prešovských kapiel ako IMT Smile, Heľenine oči či Chiki liku tu-a tento rok organizátori pripravujú kapely rôznych žánrov, ďalšie zaujímavé mená plánujú zverejniť už čoskoro.

Súvisiace články
7.6.2017 DOBRÝ FESTIVAL otvára brány už o necelé dva týždne!
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK