Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Bezplatná mediácia aj v roku 2017

Bezplatné konzultácie poskytované Prešovčanom v rámci probačnej a mediačnej služby sa osvedčili. Mediátori v nich budú pokračovať aj v roku 2017.

„Spolupráca s mestom Prešov sa osvedčila. Tým, ktorí potrebujú mediačnú pomoc pri riešení konfliktov a právnych sporov preto budeme dispozícii každú stredu medzi pätnástou a sedemnástou hodinou aj v roku 2017, “ konštatuje mediátor Mgr. Jozef Bialončík v súvislosti s pokračovaním neformálneho projektu Mediačná a probačná klinika, ktorý sa na pôde MsÚ Prešov realizuje už tretí rok. Projekt je zameraný na osvetu a podpora širokého využívania a rozširovania mediácie, pričom služba je občanom poskytovaná bezplatne.

„Službu mesačne využíva v priemere šesť občanov, “ dopĺňa Jozef Bialončík, a dodáva, že najviac ľudí sa na nich obracia v súvislosti s občianskoprávnymi spormi, za ktorými nasledujú spory rodinnoprávne. „Vo vekovej štruktúre dominujú ľudia vo veku nad 66 rokov, pre ktorých je iná pomoc ťažko dostupná. Aj to dokazuje dôležitosť mediačnej služby, “ pripomína tento mediátor.

Mediácia je dobrovoľný, neformálny a dôverný spôsob riešenia sporov. Od súdneho konania ho odlišuje hlavne možnosť sporiacich sa strán aktívne sa podieľať na hľadaní riešenia sporu, za pomoci nestrannej kvalifikovanej osoby profesionálneho mediátora.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK