Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pre bezpečnosť Prešovčanov

Tento rok sa v Prešove rozšíri kamerový systém i obnoví časť jeho súčasného technického zariadenie. Počet kamier sa tak aj vďaka schválenému projektu zvýši na štyridsaťštyri.

Kamerový systém Mestskej polície v Prešove sa rozšíri o ďalšie štyri kamery. Po ich inštalovaní sa záber monitorovacieho systému zameria na lokalitu pri Sklade soli, priestor podchodu medzi autobusovou a železničnou stanicou, na Levočskej ulici sa plánuje s osadením dvoch kamier - otočnej i stacionárnej.

Cieľom projektu je prevencia a zníženie kriminality i ďalšie sledované aspekty pri ochrane verejného poriadku a životného prostredia. Dotácia vo výške 10 000 eur z Rady vlády Slovenskej republiky a financie z vlastného rozpočtu budú v tomto roku použité na rozšírenie kamerového, monitorovacieho systému i obnovu časti súčasného technického zariadenia.

Pripravenosť na ich inštaláciu do mestského systému si prišla osobne obzrieť aj primátorka Andrea Turčanová, ktorú o aktuálnom stave i realizácii budúcich projektov informoval Imrich Olejník, zástupca náčelníka MsP v Prešove.

V súčasnosti má Mestská polícia v Prešove 40 kamier. Dôkazom efektívity vynaložených prostriedkov je klesajúci počet protiprávnych konaní.

Zoznam monitorovacích zariadení kamerového systému, ich umiestnenie i monitorovacia zóna každého zariadenia sú zverejnené na webe mesta Prešov:

http://egov.presov.sk/Default.aspx?NavigationState=704:0:

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK