Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Štatisti navštívia prešovské domácnosti

Štatistický úrad Slovenskej republiky bude dnes zisťovať štatistiku rodinných účtov. Tento zber údajov sa uskutoční aj v meste Prešov od 1. februára do 30. apríla 2017.

Cieľom tohto projektu je získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa tak využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

V tomto období vybrané domácnosti aj v meste Prešov navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením. Všetky informácie, ktoré príslušník domácnosti tomuto opytovateľovi poskytne budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. Z. o štátnej štatistike a z. č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2017 vybraných viac ako 150 obcí a miest, medzi nimi aj Prešov. Do zisťovania je zaradených viac ako 2 100 domácností.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK