Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Dobrovoľní hasiči zopakovali prvenstvo v aktívnosti

Prešovskí dobrovoľní hasiči sú opakovane najaktívnejšími vo svojom okrsku. V rámci okresu Prešov im patrí druhé miesto.

Už druhý rok po sebe bol z hľadiska aktivity Dobrovoľný hasičský zbor Prešov vo svojom okrsku ocenený ako najlepší. Zároveň bol vyhodnotený ako druhý najlepší v celom okrese.

„Toto ocenenie sme získali zásluhou všetkých členov, ktorý sa aktívne počas celého roka zapájali do činnosti DHZ Prešov. Či už v zásahovej činnosti, kde vykonali množstvo zásahov technického charakteru pre Prešovčanov, alebo v športovej činnosti, kde vzorne reprezentovali DHZ Prešov a mesto Prešov na súťažiach v celom Prešovskom kraji ako aj v zahraničí, “ skonštatoval Branislav Obal, predseda DHZ mesta Prešov.

K významným podujatiam dobrovoľných hasičov v minulom roku patril prvý ročník súťaže O pohár primátorky mesta Prešov a tiež nultý ročník súťaže Železný hasič. Myslia však aj na mládež, keď pokračovali v tradícii halových súťaží kolektívov mladých hasičov, ktorej sa zúčastnilo 210 detí. Aktívni boli aj pri spolupráci s mestom, keď pomáhali pri čistení vodnej nádrže Delňa, kde odpracovali viac ako 160 brigádnických hodín.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK